Livet på landet

Alla inlägg under mars 2009

Av Maria - 8 mars 2009 15:37

Ja - det är sant! Johnny och Ässi har tagit sitt första cert i dag i rapport!

Så roligt!

Elitrapport på Uppsala BK, upp halv 6 (på en söndag -  då funderar man ibland vad man håller på med?) och iväg. 2 hkl ekipage och 4 elitekipage, varav 3 från vår hemmaklubb:)

Vi fick startnr 4 (sist bland elithundarna):

Laddar på A:

Ässi och Johnny går ut till B, och hon går B till A jättefint, dock ingen bästa tid. Från B till C - superladdad - går iväg som en raket. Jättefin framföring, kontakt och helt tyst. Efter en stund kommer två av elithundarna tillbaka (och innan man ser vilka hundar det är stannar hjärtat nästan i halsgropen:), men den här gången var det två schäfrar (startnr 1 och 3). Dessa båda hundar var ute på sträckan när Ässi gick och hon hade längst tid in på den här sträckan, så frågan är om hon haft kontakt med dem. Om så är det helt otroligt att hon går upp till C, men här kan vi ju bara gissa för man har ju ingen aning om vad som händer på sträckan... Från C till A går ena högrehunden i strejk och vägrar gå ut från C. Men den andra högrehunden kommer, och så mallebrudarna Lia och Ässi i bra fart. 

Raskt har nu antalet hundar reducerats till hälften. Högrehunden var klar, och så var det mallletjejerna på sista sträckan. Då vill inte Lia gå ut! Och då trodde jag det skulle vara kört med Ässi, men när jag sen skickar henne så sticker hon utan någon som helst tvekan. Jag kan säga att jag nog inte andades på de dryga 4 minuter det tog för henne att komma upp till D och jag fick besked om att hon var inne:) Men då jublade jag!

Husses bästa:

Tillbaka till klubben med trött malle, och ladda om för uppletande.

Fick 3 föremål och visst var hon var märkbart tagen av rapporten. Sen platsliggning och lydnad. Fullt på platsen och på lydnaden gick vissa moment bättre och andra mindre bra (nollade krypet, t ex, 40 p borta :((. Hon var trött efter rapporten men gjorde absolut sitt bästa. Och var sååå duktig! Vilken hund vi har!

Bara lyckan över att hon gick alla sträckorna på rapporten hade varit nog!
Och så kommer vi hem med ett cert! Vilken lycka!

Bäst i världen!

Av Maria - 7 mars 2009 23:42

I vår familj firar vi födelsedagarna MINST i dagarna 3. Av olika anledningar. Den främsta är väl att det brukar vara  svårt att få ihop alla samtidigt. Familj i olika konstellationer, och så brukar en och annan kompis dyka upp någon dag senare. Jätteroligt, men det blir ett väldigt firande, även om man inte fyller speciellt jämnt... och mycket fika :(

Tårta på längden & tvären.

För att inte prata om alla vackra blommor:

 

Eftersom det går mot vår så brukar det bli tulpaner i massor, underbara, i olika färger:

Idag var det då dags för sittning 2. Födelsedagsbarnets pappa med sin sambo, tre bröder varav några med respektive och barn. Vilket vips gör att vi totalt blir - om jag räknat rätt - 13 personer inklusive oss själva.

Jätteroligt att träffas, det blir ju oftast runt födelsedagar. De sista firarna åkte efter  Melodifestivalen, mellan 22 och 23, och nu har vi packat ryggor och laddat för morrondagens hundtävling.

Av Maria - 7 mars 2009 23:40

Så här roligt hade hundarna haft en dag när de var ensamma hemma.
Upptäcktes av Storasyster & Lillasyster när de kom hem från skolan...

Ja, vad ska man göra om man inte kan hitta på lite bus? Tänk så mycket roligt man kan hitta i 1) vedkorgen och 2) träningsryggorna (som nån glömt att stänga :)

Nåt kul ska man väl få roa sig med när alla är borta ;)

Av Maria - 7 mars 2009 23:38

Härligt. Fågelkvitter och en aning av soluppgång redan vid morgonpromenaden med hundarna vid 6-tiden. Minusgrader, och har man tur så blir det sol och några plusgrader fram på dan. Lite takdropp. Och en känsla av att vintern är på väg bort och kanske en föraning om vår...



Av Maria - 6 mars 2009 20:11

Nu är den hela bakbommen hemma, med ett "snabb-boxlås" i ena änden så vi inte ska behöva hålla på med någar haspar eller sprintar eller annat. Eftersom vi vill att det ska gå snabbt att få på bommen ska det också vara ett snabbt lås och inga sprintar som vi har idag.

Nu ska grejerna skruvas fast i transporten, sen är det bara att prova och prova och prova igen! Återkommer med resultat.

Bilden är inte vår transport, men så här kommer resultatet att bli med nya hela bakbommen:

Av Maria - 5 mars 2009 22:16

Idag har min sambo, barnens pappa & hundarnas husse fyllt år. (Det är en och samma person, om någon undrar :)

Många år, dessutom :)

Så den här kvällen har gått åt till fika, prat och födelsedagsfirande. Paket i drivor, mest kläder. En och annan bok kanske. Och att umgås!

Mitt i hockeyn, dessutom. Ibland får man offra sig för den goda saken :)

Ja, inte jag...

Grattis - gubben!

Av Maria - 4 mars 2009 22:27

Har ikväll börjat en tävlingssekreterarutbildning i Brukshundsklubbens regi.

Jisses vad mastigt. (Påminner om Grönt Kort-kursen som Storasyster och jag gick för ett år sen i Svenska Ridsportförbundets regi.) Läsa regler och stadgar, och lära sig vad som gäller och inte och varför. För att inte prata om räkneövningarna, men dit har vi inte kommit än...

Å andra sidan kom jag på ikväll att jag började på Brukshundsklubben första gången 1983 (och hur länge sen är inte det?) med min första hund, en Gordon Setter som hetter Rudolf (världens underbaraste yrväder!) och att jag lyckats klara mig från allvarligare uppdrag under dessa 25 år är väl att betrakta nästan som en bedrift? (Eller inte - förmodligen borde jag bara skämmas!)

Roligt iaf, och jättebra fröknar - Lisa och Anneli - som varit med förr och kan relatera till de flesta situationer man kan råka ut för som tävlingssekreterare. Och det känns tryggt med det erfarenhetskapitalet :)

Så 3 timmar med näsan i SBK:s regelbok, det är hur vi har tillbringat onsdagskvällen...

Å - vad pytteliten den blev... Regelboken alltså. Den är bra mycket större på riktigt...


Av Maria - 3 mars 2009 22:24

Någon som såg House ikväll? Om den döende patienten som frågade om personalen kunde ta in hans hund till honom? En stor lurvig bjässe som de hämtade och lade ner i sjuksängen hos honom, och då frågade han om de kunde lägga hans hand på hunden (för han orkade inte själv).

DÅ grät jag krokdiltårar. Nästan fullkomligt stortjöt...

Strax därefter dog han. Och hunden också (av andra anledningar).

Fattar inte att jag blir så otroligt berörd av sånt här...

(Vilken bekännelse *rodnar*)



Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards