Direktlänk till inlägg 18 december 2009
... har jag bjudit på på jobbet idag. Mycket tacksamt, det var flera som inte ätit det tidigare, men alla tyckte det var gott. Sa de iaf .
Tydligen trodde de att det var en vansinnigt avancerad rätt, men det är det ju inte...
Här kommer receptet, och för er som inte har provat kan jag varmt rekommendera denna efterrätt. Här avnjuts den på 1:a advent och som efterrätt på julafton...
Ingredienser
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 0,5 g)
3 msk socker
½ tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)
Gör så här
Skålla, skala och hacka mandeln. (Husmorstips: Jag köper färdig skållad och hackad:)
Stöt saffran fint tillsammans med sockret och vaniljsockret i en mortel.
Rör ut kryddblandningen i grädden och häll den sedan i gröten. Rör i äggen ett och ett och tillsätt sedan den hackade mandeln.
Smörj väl en stor ugnssäker form. Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 225°C. Beräkna ca 30 minuter i ugn.
Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt.
... från hell, har tagit mig i besittning. Började i torsdags med lite halsont och värsta raspiga whiskey-rösten. Fortsatte sen, inga andra symtom. Förrän igår - söndag. Då satte snuvan igång, och en jobbigt hosta (fick ta slemlösande). Ingen f...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|