Livet på landet

Alla inlägg den 2 februari 2010

Av Maria - 2 februari 2010 21:03


   ... årets första, blir det ikväll. Mums. Hoppas jag.

Av Maria - 2 februari 2010 20:49

Jopp, det har varit dagens nöje. Lillasyster i familjen behöver med jämna mellanrum åka på återbesök till sjukhuset, och då passar vi på att ta en heldag med shopping och lite annan förströelse.

Idag hade vi stämt träff med Maria & Sune (2 år:) som vi strosade på stan med och sen åt lunch tillsammans med innan vi skiljdes åt. Maria är en toppentjej som vi lärde känna för 100 år sedan när hon var ungdomsledare på diabeteslägren i Sandika utanför Östhammar som Barnsjukhuset anordnar varje år. Clara och hon fick kanonkontakt, och sen dess har vi hållit kontakten, om än lite sporadiskt de senaste två åren. However, nu har Maria en egen liten Sune, mysgo grabb, och är samma toppentjej fortfarande. Hon är själv diabetiker och har varit i alla faser som Clara passerar för tillfället. Hon och Clara kan bolla grejer kring det här med sprutor, tonår och annat, som hon inte kan göra med någon annan. Sen är hon en toppentjej i alla andra lägen också.

Nu har vi bestämt oss för att ses på sportlovet också, ska bli jättekul.

Vi promenerade upp till Ackis för att träffa dr IS på återbesöket. Pratade lite diabetespump (istället för sprutor), fördelar och nackdelar, tittade på nålar osv. Det finns mycket att fundera över, och vad som passar bäst är nog högst individuellt. Känns bra att kunna få sakkunnig info av välutbildad sjukhuspersonal! (Clara träffade på en kille från skolan där - och faktiskt är det ju så att diabetes kan ju drabba vem som helst...)

  

På väg från sjukhuset slank vi in på Myrorna på Kungsängsgatan en stund. Å så roligt! Jag älskar att botanisera bland gamla grejer, porslins-nostalgi, böcker och annat krafs. Sällan jag köper något - då ska det vara något jag faller för otroligt - men att bara titta runt på Myrorna är hur kul som helst.

Handlade inget, men kände mig nöjd bara av att ha hunnit strosa runt en vända:) (Clara var nog mindre road av det än jag...)  


En heldag i stan blev det iaf. Härligt, men ändå skönt att komma hem till lugnet på landet... och hundar och hästar.



Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards