Livet på landet

Alla inlägg den 20 mars 2011

Av Maria - 20 mars 2011 21:50

... eller bästa vänner:

 

Sofia och Fiffen. Oskiljaktiga när det är möjligt.

 

Puss på dig!

Av Maria - 20 mars 2011 21:43

... hann vi med också. Några spår och uppletande. Och Blixtra gjorde bra ifrån sig. Bästa uppletandet hittills (då är detta med våra mått mätt, vilket betyder att det inte menas BÄSTA-Bästa - om ni förstår;). Taggad, full fart ut och fina skick - letar och HÄMTAR och BÄR ända fram - och vill KAMPA så det ryker.

(Det är jag inte van med. Det brukar alltid fallera på nån sekvens i detta:)

Sen blir ju hundarna riktigt taggade av att få sitta och titta på och se de andra jobba medan man väntar på sin tur:

 

Speciellt Blixten, som såklart inte riktigt förstår vad "vänta på min tur" betyder.

Även de andra har lite svårt att sitta alldeles stilla under tiden...

      

Tiden flyger när man tränar hund, och vips började det mörkna och klockan närmade sig 19... dags att gå hem, med andra ord.

Men då var alla nöjda och glada - och vi hade hunnit med en avrundning i skogen också, så de fick springa av sig lite. Härligt.

Och så här trött blev Blixten efter middagen:

  Snarkelisnark...

Av Maria - 20 mars 2011 16:18

... innebär inneröj, hundar och hästar. Iaf en dag som denna.

En underbar dag, för övrigt. Solen sken och livsandarna vaknade.

Vi började dan med att möblera om lite inne, och tvätta såklart. Och idag fick tvätten lufttorka - finns det nåt härligare än lufttorkade lakan så här i vårtid?

Mmmmm....

Sen var det hästarnas tur...

   

... med lite ridning på banan...

  Clara och Edwin och Soffi och Lorden:

  

Härligt.

Hundarna var med ute såklart, vi tränade lite och myste i solen bara...

  Fia, och nedan Bella:   Och Blixtra busar gärna med Bella, som alltid har nya äventyr i sikte. Här leker de i vattenpussarna:)

   

Men NU ska vi ut och spåra. Kanske vi slår till med ett uppletande också:)

Av Maria - 20 mars 2011 16:14

 

... bryr jag mig inte så mycket om, men sambon är där tillsammans med ett gäng kollegor och roar sig. Skjutsade ner dem till 10-tåget i morse, då de skulle börja dan med bandybrunch på UKK. Lennie Norman hade varit där och roat publiken under tiden, fick jag just rapport om. Sen vidare till Bandyfinalen 2011, och hur dagen för deras del slutar, har jag inte en aning om.

Det lär väl visa sig...

Av Maria - 20 mars 2011 16:09

... hälsade på igår. Roligt värre!

Och då står ju ALLTID ridning på schemat, när lillkusinen Axel kommer till kusinbrudarna:)

Nu har han ju dessutom köpt sig en egen ridhjälm.

Igår var det Edwin som fick den äran:

  Och ja, det gäller att hålla i sig! Men roligt är det. Lika kul varje gång!

Och Lorden fick för en gångs skull står kvar själv i hagen och titta med längtande blickar:

  Dock var det inget synd om honom, för han hade fått sig en lång och härlig vårpromenad med Soffi på ryggen och Ässi vid sidan under förmiddagen...

Av Maria - 20 mars 2011 16:01

... hittar fortfarande på hyss så det förslår.

  Igår hade vi ett gäng eftersläntrande födelsedagsfikare på besök - alltid lika roligt - och det blev naturligtvis en massa kakor (chokladrandiga havrekakor i burk med lock, 3/4 dajmtårta och 3 dammsugare) kvar, som stod kvar på bänken...

 

På nolltid - i morse - har lilla fröken satt i sig ALLTING. Kanhända har hon haft hjälp, kanhända inte. Hon må ju i så fall vara omåttligt populär bland sina vänner 4-fotingarna i vår familj, eftersom hon förser dem med så mycket mums. ALLT var borta, uppätet, bara en eller annan kaksmula var kvar. Och rester av burken såklart. Tårtfatet och kakfatet står så fint kvar på bänken, men allt ätbart är borta.

Som om inte det var nog, hade hon också lyckats tömma en HEL (så när som på varsitt  glas till middagen igårkväll) BiB av Lindemans Chardonnay...

 

Den stod ute på verandan sedan i gårkväll, och i morse när jag släppte ut jyckarna på baksidan hade hon såklart slitit hål i innerförpackningen, och ALLT vin hade runnit ut över halva verandan. Och jag hoppas hon inte hann få i sig så mycket själv... Hon har iofs druckit kopiösa mängder vatten hela dan, den lilla loppan, så man kanske blir törstig efter vitt vin och havrekakor? Inte vet jag.

Sån är hon, vår lilla mallemuppa. Go och glad och hysteriskt uppfinningsrik. Om jag hade nån liten förhoppning om att hon kanske börjat hyfsa till sig, så har den kraschlandat i vinresterna och kaksmulorna idag.

Bara så ni vet.

Av Maria - 20 mars 2011 15:54

... bjöd på både vårsol och plusgrader under dagtid, underbara promenader på skaren på fälten häromkring på morgonpromenader och på kvällspromenader. Kalla nätter dock, någon natt ner till en 12-13 minusgrader.

Under fredagen kom också ett för humöret mördande snöoväder in.

  

Alltså - finns det nånting som kan ta ner humöret så totalt som en snöstorm när man precis börjat vänta sig vår? Nej, det vete 17 om det finns nåt som kan jämföra sig med det. (Självklart finns det, men inget som jag kan komma på just nu. Och då jämför jag inte med tragedier utomlands, utan bara så här hemmavid...)

Tackochlov gick det över på en dag, och vi hoppas att det verkligen var sista rycket (är jag naiv nu?) från Kung Bore. Igår lördag, och idag har det varit åtskilliga plusgrader och sol. Härligt, härligt.

 

Under veckan som gick fick sig vår vän Subarun en riktig genomkörare, vilket innebär att den varit inne på service. Och det var välbehövligt. Och i sista sekunden, antar jag... Men nu är STORA servicen gjord (kamremsbyte & hela faderullan) så nu känns den som ny igen. Min trotjänare;)

Vi hoppas på många fler mil tillsammans. Subaruägare är ju, som jag har berättat för er tidigare, Sveriges nöjdaste bilägare (enligt nån sanningsenlig statistik, såklart).

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards