Livet på landet

Alla inlägg den 12 augusti 2011

Av Maria - 12 augusti 2011 23:15

... av hösilage har vi fått idag.

 

Inatt hade vi haft som lägst 3,7 grader här, hästarna hade faktiskt fått varsin pyjamas på sig inför natten. Lite ruggigt var det också i morse, 6 grader vid 6, sen steg det bitvis. Men det har känts idag att det varit lite vassare luft (som jag brukar kalla höstluften:).

Men nu har vi alltså laddat för hästarna om de vill gå in om natten...

Av Maria - 12 augusti 2011 00:48

  

... en nyare version av den bil jag har idag...

Av Maria - 12 augusti 2011 00:27

  

... var lika underbart denna gång som alla gånger tidigare.

Naturligtvis.

Och ingen hade väntat sig något annat.

I år hade vi förlagt vår sedvanliga husmorssemester till vecka 32, istället för som vanligt v 27, av praktiska anledningar. Skillnaden var att vi fick klipporna för oss själva (de flesta semesterfirare började jobba i måndags, tror jag) och att kvällarna var mörkare. I övrigt har vi haft kanonfint väder - trots att det hemma, bara några mil bort - har regnat och åskat så det stått härliga till.

  

I år var vi samma konstellation som vanligt, jag & tjejerna & Katta & boyzen. Fia fick dock stanna hemma, på grund av att hon är höggravid, och Ässi likaså. Inte höggravid, men hemma, på grund av rehab & rekommenderad vila. Med var alltså Bella-Bus & Bästa Blixtra. Blixtras första husmorssemester, b t w. Båda hundarna har skött sig galant, både med andra hundar, badande barn och närgångna vuxna. Mycket trevligt.

  

Vi har solat - och bränt upp oss:) - badat (nåja, några av oss:) - ätit gott, spelat spel (Oggachakka & Charader, företrädesvis, men kortspel och lite diskussionssagor har vi också hunnit med), druckit rosévin och löst världsproblem. Underbart. Sjungit och skrattat. Och haft det förfärligt härligt.

Och vilat från jobb och andra plikter. Välgörande.

  

I år var det nionde året vi var ute på husmorssemester, vilket alltså föranleder ett jubileumsår nästa år - då dessutom våra äldsta fyller 18 år och blir myndiga!

Så - då blir det förmodligen inte Ängskär, utan kanske vi rentav styr kosan utanför Sveriges gränser för att fira 10-årsjubileum! Den som lever får se!

  

Några timmar en eftermiddag hade vi regn och mulet. Till och med då är det vackert i Ängskär. Vi roade oss med att läsa, slappa och kolla TV. Och hundträning, naturligtvis. Bästa Blixtra blir lite lätt ogörlig om hon får ha långsamt för länge... (årets understatement:)

Vi började med att leta grejer i stugan (på 15 m²), fick sätta Bästa Blixtra UTANFÖR dörren och säga åt henne att stanna - gömma saken - och sedan öppna och be henne leta. Och varje gång slås jag av vilken kreativitet den lilla loppan har. Här finns inga förutfattade meningar om var man KAN leta och inte. Ånej. Roligt att se. Sen drog vi på oss regnkläderna och ockuperade Ängskärs gästparkering, och körde lydnad. Mycket taggad = mycket ljud. Helsike. En promenad på det, så var hon hyfsat nöjd sen.

En stund iaf:)

  

Sen har det varit strålande sol igen, och Bästa Blixtra har vandrat i havet och plockat grejer ur vattnet. Lärt sig koka kaffe med nosen under vattnet. Gräva i sanden. Söka skugga bakom solstolar. Underbara hund. Lätt som en plätt att ha med sig.

  

Men, idag sa vi Hejdå till stuga nummer 2 och åkte hem till Verkligheten igen. Till 15 graders värme (trodde inte mina ögon!), falukorv, tvätt och disk. Och jobb. Men det är en tjusning det också.

Hade man inte vardagen skulle man inte heller uppskatta semestern. Tror jag.

Av Maria - 12 augusti 2011 00:24

  

... fyllde ETT år i måndags, den 8 augusti. Storlurs Dunder och Storlurs Blixtra. Himlars, så fort det här året har gått. Bäbisarna har blivit STOORA och snart är det dags för MH och debut i appellklass... spännande.

  

Hoppas vi får många, många fina år med våra underbara mallisar. Och stort grattis till Dunderpojken också - med en riktigt nospuss!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards