Livet på landet

Alla inlägg den 11 september 2011

Av Maria - 11 september 2011 20:57

... var vi bjudna på igår, jag och sambon. Och inte vilken båt som helst - värsta yachten - Sea ray Sundancer 37. I Öregrund. Hos goda vännerna Mats & Carina.

En härlig kväll med god mat (som alltid) och roligt sällskap. Dock blev det inte jättesent då jag skulle hem och jobba på klubben idag.

Lite bilder (snodda från internet) på båten...

  

Hur läcker som helst. Värsta lyxiga husvagnen - fast på vatten...

     

Nästa sommar kommer vi tillbaka!

Av Maria - 11 september 2011 20:49

... kryper inpå. Nu är det lampa på inne innan hundpromenaden på morgonen.

Och mörkt på kvällen. Disigt och dimmigt över fälten på kvällar och morgnar.

Temperaturer under 10:an. Ovant - men härligt.

Morgondis på landet:

  

Hantverk:

  

Och massor av gulingar i skogen - som man INTE bara kan passera...

  

Härligt träningsväder - träningstemperaturer...

Härligt också att kura inne när regnet öser ner...

Sprakande färger, solsken och hög klar septemberluft.

Me like. Och Blixtra.

Av Maria - 11 september 2011 20:27

... har burit med sig en hel del.

Jobb såklart hela veckan, och även måndag och tisdag kväll.

  

Onsdag kväll tränade vi rapport med Eva, Tomas & Bella, Johan, Jill & Dunder.

Sofia var med och tränade med Blixten och det går hur bra som helst (motivationsmässigt). Blixte looooves Soffi, så det är inga problem. Trixade lite med att flytta A-station - två gånger - och en gång flyttades B till C. Inga större problem för någon av hundarna, och hyfsat jämna var de tidsmässigt också.

STOR behållning denna kväll, på A-stationen - om jag får säga det själv - var framföringarna. Gick faktiskt bättre än de brukar. Kul. Vi har inte jobbat så mycket på framföringarna i rapportsammanhang, kanske mera vid sidan av.

En glad överraskning. Plus - såklart - att ha en trött och mycket nöjd malleflicka som snusar djupt på örat.

Annars har Blixten - under två timmar av mänsklig frånvaro - hunnit ta sig igenom ett par grindar (det var tänkt att hon skulle vara hemma ett par timmar ensam, dvs tillsammans med de andra tre 4-beningarna, då en tjej började sent och en slutade tidigt. När grindarna var forcerade snodde hon en fysikbok som hon smakade på (med tillhörande stenciler:), en kulspetspenna ( i 1000 bitar), en cykelsadelmuff (jo, det är kallt på morgnarna - och inte lär det bli varmare nu:), min ena NYA eccosko. Bland annat. Och en toarulle. En före detta.

Suck. Inte blir man så glad. Fattar inte varför. Sen är hon trött när man kommer hem, och tacka för det, som hon har jobbat när hon varit ensam hemma...

Tur hon är söt, brukar jag tänka. Lite märkligt är det dock att hon jobbar så intensivt - och kanske ffa förmåga att aldrig vilja känna sig begränsad, alla hinder och barriärer ryker på nolltid. Hon jobbar systematiskt, plockar från bord och byråer, och dissekerar i minsta mö jliga molekyl.

Och det märkliga är just att det verkligen känns som att hon har en STOR av-knapp men ändå har ett sånt behov av att sysselsätta sig hela tiden. När hon är ensam...

I lördags fick hon ett knixigt spår, drygt 500 m med 4 apporter (skogspinnar, fastbundna i diverse skogsgräs/kvistar mm) som var otroligt roligt att gå. Över stock och över sten, över stigar, på trädstammar, vinklar, spetsvinklar och garnnystan etc - och hon löste det otroligt bra. Förutom när hon får tapp - då tar benen över huvudets roll och hon springer-springer-springer. Tills hon inser att det inte går, utan att hon måste koncentrera sig. However - ett roligt spår och en hyfsat bra insats från Blixtra. Sen att solen sken och det var en underbar höstdag gjorde ju inte heller ont.

 

Idag har vi jobbat som TS på klubben sök-tävling och passat på att träna lite brukslydnad. Stannade kvar och fick lite kommendering av Mia - mycket nyttigt, och fantastiskt roligt - och även en budföring som gick jättebra.

Så roligt.

Tanken är ju att vi ska tävla någon akl-klass framöver, så all träning behövs. Och nu behöver vi lägga i en överväxel som det ska bli nåt gjort...

Så... i morgon blir det nog en sväng till klubben igen, om tiden tillåter...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards