Livet på landet

Alla inlägg den 18 september 2011

Av Maria - 18 september 2011 21:25

... blev utställningen (SKK Int) i Högbo idag. Så tråkigt. Det är tur att man själv tycker att man har världens finaste hund (ja, för det mesta iaf:) oavsett vad domaren säger.

Började dagen med att ställa ut Bella.

Förberedelserna...

  

Fina Clara och Bella.

  

Till saken hör att Bella var på trimning i fredags, och när jag ska hämta henne är hon hiskeligt irriterad i ett öga. Trimmaren hade inte märkt något av det, och sa att hon kanske fått schampo i ögat? Men den här irritationen gav sig inte förrän i går em - då först började hon öppna ögat helt - men hon har fortfarande varit rinnig i ögat. Detta resulterade i att hon åkte ut med bedömningen "Godtagbar", vilket inte direkt kändes roligt. Och speciellt inte för Clara, som blev ännu oroligare över Bellis öga. Så det kändes jäkligt surt.

Sen var det då dags för malleringen, och Blixtra. Sent omsider.

Finaste Sofia och Blixtra:

  

Blixtra skötte sig gudomligt - de fick träffa en kladdande domare som både skulle känna och klämma och titta på tänder. Nemas problemas. Hon rörde sig jättefint och ställde upp sig jättefint. Får dessutom världens finaste kritik:

  

Och åker ut med blått kort och bedömningen "Very good". Det är ju så man kan smälla av. I kritiken finns alltså ingenting att klaga på, och hade jag varit lite mer rutinerad i utställningsvärlden, hade jag väl gått och frågat vad han menade, men dels är jag inte det, och dels var det en fransk domare:)

Så det kändes ju också surt, såklart. En slät etta ("Excellent") hade vi väl kunnat få iaf?

Så - denna dagen hade vi inte vårt bästa flyt.

Men - shit happens. Vi tar nya tag och kommer igen i andra forum.

Framöver. Det är tur att hon - de - är världens bästa oavsett vad nån fransk jävla domarjävel säger... (Förlåt, det där var rysligt omoget, jag vet...)

  

Däremot träffade vi en sån trevlig mallepojke - Blackneck's A'Xoff alias Elton - på utställningen. Han var inte bara toktrevlig, han var ursnygg också. Och snäll.  Tyckte jag - och hans husse - och domaren höll inte riktigt med. Från att ha varit "Excellent" på sin senaste utställning, blev även han bara "Very good" här också... Så vi var ungefär lika glada...

  


Av Maria - 18 september 2011 21:13

... var jag igår. Och hur vanligt är det - vid min ålder:)?

Men, nu är det alltså dags för en av våra vänner - vännen V - att gifta sig. Gänga sig. Och allt vad det kallas... Och vi är glada för det, såklart!

Började med en kidnappning av den blivande bruden - i stallet där hon stod med häst och hovslagare. Helt oförberedd, dessutom...

Hon gavs möjlighet att duscha och byta om - medan vi andra drack champagne:)

Därefter blev det tåget till Uppsala, för vidare irrfärder. Här på stationen i väntan på tåget... i brudslöja och allt:)

  

Orolig, tror jag?

I Uppsala sen mellanlandade vi på Bowlaget för att dricka ett glas vin innan vi fortsatte till Luthagsesplanaden, där det ena scenariot värre än det andra funderades ut. Brasiliansk vaxning, pole dance, manlig strippa och allt vad vi hotade med...

Men vi var snälla. Vännen V fick spela in en skiva med en självvald låt. Och det gjorde hon med bravur, gillar att sjunga gör hon, och tycker om att bjuda på sig själv, så det blev säkert ett toppenresultat...

           

Och vi andra hade jätteroligt. Därefter bjöds på härlig buffémat - tack Evis, som fixat detta - och gott vin. Jättehärligt, många glada skratt.

Själv fick jag bryta upp för att åka med 19-tåget hem (pga hundutställning tidigt söndag morgon) men jag antar att de andra hade buskul resten av kvällen...

Nu är det bara bröllopet kvar...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards