Livet på landet

Direktlänk till inlägg 28 december 2013

Några sökskick...

Av Maria - 28 december 2013 19:30

... körde vi idag, hemmavid, med Bella, Blixtra och Dunder.

Fantastiskt roligt. Började med klickersök på Bella och det tog inte många minuter innan hon förstod vad hon skulle göra. Klok som en pudel - säger man inte så?

Därpå körde vi Dunder, som fick springa ut till figgen, lägga sig och få kampen och busa järnet. Jättetaggad att jobba i vanlig ordning, och fantastiskt lydig ute vid figgen. Han är verkigen en riktig arbetsmaskin, den vovven.

Och så Blixtra. Vis av erfarenheten efter sökkursen hos Eva tog vi inte fram någon kampleksak. Idag fick hon skälla för godis, och bara få kampen vid sista skicket i sista omgången, allt för att inte bli alltför ogörlig och uppsnurrad. Funkade jättebra, hon älskar ju också att jobba. 

Matade godis fram och körde några stadgeövningar med henne innan första skicket, vilket gjorde jättestor skillnad (tack Mia   för hjälp med stadgeträning!). Så roligt.

Men, jag blir lika förvånad varje gång att hundarna ändå kan bli såpass trötta av den här träningen.  Speciellt då vi inte är några sökproffs alls utan bara kör lightversioner (om än med delvis dolda/dolda figgar på Dunder och Blixtra). Helt otroligt, både Dunder och Blixtra var så nöjda efter 4 skick i två omgångar. 

Isa och Yksi fick spåra, så kvällen blev lugn och lång då alla djuren sov sött på lurarna. 

Och timmarna framför Downtown Abbey blev många, har nästan vänt på dygnet den här julhelgen för den serien. Härligt bra!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 4 maj 19:42


... idag, tyvärr 0,5 p från uppflytt. Så jäkla surt.7 appellspårhundar till start, 4 bröt. Antingen hittade de inga spår, eller inga pinnar. Måste ha varit jättesvåra förhållanden!Jag drog startnr 7 och fick alltså sista spåret. Två ekipage före mig ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:59


... var ordet.Dessvärre inte alla människor förunnat. Medan andra fått för mycket. ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:58


Underbar tid, det här, älskar våren!

Av Maria - Fredag 3 maj 21:55

... ikväll, av entreprenör i trädbranschen.Valet stod mellan att stå på stege och beskära träd med elektrisk häcksax, eller leja hjälp.Jag valde det senare. Fick hjälp att klippa ner häckbuskarna och tukta häggträdet. Inget finlir, bara göra. Bl...

Av Maria - Onsdag 1 maj 22:17

Började dagen med lite hundträning - spår och uppletande. Spåret gick bra, men då var det skogsspår. Nöjd i a f. Mallenuttor. Pirripirran har ont i ett bakben och får inget göra, bara följa med på rastning. Fantastisk dag även idag, sol och v...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards