Livet på landet

Direktlänk till inlägg 29 december 2013

Mera hundträning...

Av Maria - 29 december 2013 19:48

... idag.

Johnny och jag åkte ut med mallarna, la tre spår - ett till Yksi med en godislåda och en kamp som slut, Dunder fick ett kort godisspår med bitkudde som slut och Blixtra fick ett spår med tre pinnar fastbundna i riset (hon behöver få upp lite mera intresse för spårpinnarna, senast gick hon över en pinne...   ) och en kampstock som slut.

Medan spåren låg gick vi och vallade två korridorer, en på varsin sida av vägen, båda ca 10 m breda och 50 m långa och la ut föremål i båda. 

Vi började med Blixtra, gjorde först några stadgeövningar och hon var tyst och fokuserad nästan ända fram till första skicket. INGET STARTSKALL och nästan inget tugg. Jag var helt salig. Inte  ett ljud på något utav skicken (fyra stycken) och hur ovanligt är inte det   ? Nu törs jag inte dra några stora växlar på det här, men i vanliga fall - när hon legat i bilen och sett oss gå ut tre spår och valla rutor för upplet brukar hon vara toppvarvad?

Hursomhaver, körde ett skick, hon hämtade utan startskall och kom tillbaka med knappt något tugg, tog emot, vände om och skickade henne på nästa ruta på andra sidan vägen för nytt föremål. Hon köpte det här hur bra som helst, och jag var jättenöjd med henne. 

Dunder (som faktiskt också har ljud!) plockade fint föremål i första rutan, men hade problem att vända över vägen och hämta i nästa ruta, han låste sig helt på snitslarna och behövde lite hjälp för att komma ur det. Sen gick det fint.

När det var Yksis tur så hade vi plockat ner en av rutorna och körde henne bara på en sida av vägen. Hon var verkligen taggad redan från start och tycker det är  jätteroligt att hämta grejer.


Sen var det spåren, Yksan spårade fint och tog upp spåret bra efter godisburken igen (där kan hon av oförklarlig anledning bara sluta spåra ibland, typ efter första pinnen eller så, men idag gick hon på spåret självmant igen) - jätteroligt!

Blixtra spårade också jättefint - precis där jag gått, snurrar kring granar och lite förledningar - men gjorde en extra snurr vid en spetsvinkel. Plockade alla tre pinnarna och den sista fick hon t o m rycka upp ett litet träd för att få med sig (utan tvekan!) och fick sen sin älskade kampstock till slut.  Glad och nöjd.

Dunders spår såg jag inte, Johnny spårade ett godisspår i koppel och sele (för att få ner honom på spåret och bli lite nogrannare) men det tycktes brorsan Dunder ge själva fan i (godisarna alltså) och kopplet slet han av redan i första vinkeln. Så var det med det. Men nog kom han fram till bitkudden, alltid...

Så - i stora drag var vi väl nöjda (även om jag alltid har en tendens att vara nöjdare än min sambo, men om det beror på duktigare hundar eller lägre ställda krav låter jag vara osagt...  )

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 4 maj 19:42


? idag, tyvärr 0,5 p från uppflytt. Så jäkla surt. 7 appellspårhundar till start, 4 bröt. Antingen hittade de ingaspår, eller inga pinnar. Måstena varit jättesvåra förhållanden! Jag drog startnr 7 och fick alltså sista spåret. Två ekipage före mi...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:59


? var ordet. Dessvärre inte alla människor förunnat. Medan andra fått för mycket. ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:58


Underbar tid, det här, älskar våren!

Av Maria - Fredag 3 maj 21:55

? ikväll, av entreprenör i trädbranschen. Valet stod mellan att stå på stege och beskära träd med elektrisk häcksax, eller leja hjälp. Jag valde det senare. Fick hjälp att klippa ner häckbuskarna och tukta häggträdet. Inget finlir, bara göra. Bl...

Av Maria - Onsdag 1 maj 22:17

Började dagen med lite hundträning - spår och uppletande. Spåret gick bra, men då var det skogsspår. Nöjd i a f. Mallenuttor. Pirripirran har ont i ett bakben och får inget göra, bara följa med på rastning. Fantastisk dag även idag, sol och v...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards