Livet på landet

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 27 december 2008 15:09

... är delvis under renovering, så här mellan jul & nyår. Vi ska sätta in en riktigt gammal vedspis i köket, byta spis och lägga klinker på en del av golvet och kakla ovanför bänkar, bl a. Det är ingen totalrenovering det är fråga om - målat, tapetserat och lagt golv har vi gjort tidigare i år - men det stökar till det rätt rejält ändå. Men det kommer att bli bra när det är klart :)

Så här ser det ut före... jag återkommer med efter-bilder när det är klart!

Av Maria - 27 december 2008 14:51

Igår var det sedvanlig annandagsrapport uppe vid jaktkojan på skogen med tillhörande korvgrillning och glöggdrickande, men det fick vi tyvärr avstå.

Orken finns inte riktigt än, men jag hoppas den kommer tillbaka snart...

Fia spanar:

Idag släpade lillasyster i familjen ut mig med hundarna (storasyster var ute på ridtur med en kompis) och då kände jag en liten lust att lägga några små spår, så vi plockade med lite godis och lite kula grejer och begav oss ut i skogen.

Här i väntan på att matte går ett Fia-spår:

 

Började med att lägga ett ca 150 m långt godisspår till Fia med sedvanlig Frolicburk i slutet. Därefter gick vi vidare en bit längs skogsvägen, och lillasyster fick gå ett ca 300 m långt spår till Ässi (på skaren!) med ett par vinklar och med älskad kampleksak som slut. Medan spåren låg gick vi en rejäl promenad på skogen, och det var helt underbart. Snö, skare, sol och en halv minusgrad. Och överlyckliga hundar.

Vänner - eller vill du busa med mig :)

På tillbakavägen började vi med Fias spår, hon trasslade lite men löste det vartefter och kom så fram till slutet och hennes älskade Frolic. Överlycklig!

Och bra jobbat. Jag upplevde det som att hon hade minnesbilder kvar av ett spår som vi lagt tidigare i samma del av skogen, och det stökade till det lite för henne. Men slutet gott - allting gott!

Så var det Ässis tur, och hon var så taggad! Men det var inte det allra enklaste att spåra på skare upptäckte vi. Hon slog rätt mycket och for över spåret men fixade det utan större problem, och kom såklart också fram till älsklingsbollen, också hon överlycklig!

Men kasta nu då!

Kändes bra att hundarna fått göra nånting med huvudet - även om det var extra light träning idag - annat än att bara busa omkring och springa.

Nu sover de sött på lurarna en stund, medan vi ska iväg på middag ikväll.

Av Maria - 26 december 2008 00:00

... och kvar återstår en helsikes massa rester från julbordet (efter två dagars julefirande hemma hos oss på landet:) som nu kommer att åka ut och in i kylskåpet fram till nyår. Nåja, nästan iaf.


Själv knaprar jag Antibiotika, Alvedon & Ipren mellan tuggorna av Jansson & knäck, men än känner jag inte nån jättebättring. Av min pneumoniae, alltså:)



Tomten hade hittat ut till oss på julafton också, så alla var nöjda och glada. Speciellt barn & hundar, i vanlig ordning, som det ska vara m a o ...

En glad fortsättning på helgen till er alla som tittar in här!

Av Maria - 24 december 2008 15:04

... ta det lugnt med julematen!

Av Maria - 24 december 2008 15:03

Av Maria - 23 december 2008 20:28

... är eländet jag dras med. Fick det bekräftat efter ytterligare ett besök på akutmottagningen ikväll. Muskelvärk, torrhosta  och - som grädde på moset - lunginflammation. Och en oändlig orkeslöshet...

Precis just vad man önskar sig dan före dan:(

Tack för det tomten! Eller varifrån det nu kommer...



Av Maria - 23 december 2008 15:51

... är det idag. Minusgrader och sol, och alldeles underbart.

Idag har vi ansat jyckar (klippt klor och borstat päls), gjort mera julgodis (det har en tendens att försvinna innan jul om man gör det för tidigt:), handlat de sista julklapparna och den sista maten, griljerat skinka och så slutligen klätt julgranen.


Nu är det bara att vänta på tomten... är vad jag försöker säga åt jyckarna när de börjar böka i julklappshögen:)



Av Maria - 22 december 2008 12:18

... från oss alla:

En riktigt, riktigt


önskar vi Er!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards