Livet på landet

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 13 december 2008 20:07

Glad Lucia på er allihopa!

Här har vi haft det lugnt med Luciafirande, men ätit lussebullar har vi gjort:)

Av Maria - 13 december 2008 20:04

Idag har vi här på landet ägnat oss åt att göra julgodis.

Vi har kokat knäck:



... och gjort hemgjorda brända mandlar:



... och tjejerna har gjort ett pepparkakshus, jättefint, så här såg det ut när de började:



Och i veckan gjorde vi ischoklad. Sen är det lite mer julgodis som väntar.

Det finns hopp om en jul på landet, med andra ord...

Av Maria - 12 december 2008 23:26

Precis som förväntat vann Kevin Idolfinalen 2008 - helt rätt enligt mig. Han har varit helt outstanding under hela säsongen, även om jag undrar om inte Alice var snäppet bättre ikväll, och det berodde säkert delvis på låtvalet.

Jag är ändå glad att Kevin vann, han tycks vara en fantastisk person med ett stort mått av ödmjukhet... Jag tror inte ens att han i ett endaste av alla program hängt lös?

Här kommer vinnarlåten With every bit of me...

Av Maria - 10 december 2008 22:31

... så känns tillvaron här just nu. Det händer inte mycket alls, för det mesta, men ibland smäller det till och då händer en massa saker.

Om vi ska börja med hundarna, så ligger motivationen nere helt, både för husse och matte. Inte hundarna dock - om någon mot förmodan trodde det? Har som pliktskyldigast kört några uppletanden med Ässi och hon brinner av arbetslust - som vanligt - och gör det jättebra... Men, som sagt, som pliktskyldigast;( Hoppas verkligen att motivationen återkommer med ljuset (snart vänder det - det vet ni väl?), vi räknar dagarna...

Idag har jag lämnat jyckarna med varsitt tuggben och tagit med storasyster och en kompis och barnens mormor och varit på Köpis i Valbo och handlat lite julklappar. Verkligen massor med människor som var där - en helt vanlig onsdag mitt i veckan innan julloven ens börjat. Var kommer alla ifrån?

Fick en hel del uträttat iaf. Gör ett försök med resterande i Uppsala under nästa vecka. Då med lillasyster som sällskap...

Så hade vi också sista träffen före jul med Kvinnojouren ikväll. Fikade lite extra gott och pratade om allt elände som finns och som förekommer mitt ibland oss - trots att man ibland har svårt att tro det. Såg också en film om Övergrepp på barn - i det här fallet incest - och hur utsatta barn är under en utredning, och speciellt när de inte blir trodda på fullt ut, utan ord står mot ord. Eller när myndightespersoner bedömer att vittnesmålet inte håller i rätten och lägger ner utredningen... Å - man blir så upprörd så det finns inte ord! Fan, rent ut sagt, så mycket elände det finns i vår värld. Människor som far illa i olika sammanhang för att de t ex råkat stöta på fel människor på sin väg genom livet...

Bifogar en länk med mycket bra info - om det så gäller en själv eller någon annan - Välkommen till ett tryggare Uppsala Län:

http://www.tryggareuppsalalan.se/thirdlevel.asp?FirstKey=%7BAF74B4FE-BDD7-469B-B924-C12C335DA330%7D&SecondKey=%7BB4E22CED-5253-4E9A-BEA5-FF0295851747%7D&ThirdKey=%7B70507CF8-6143-40B7-8A6A-CB18D44221BC%7D


Så kommer jag hem och slår på TV4 där Oskyldigt Dömd precis har börjat, och så återfinns samma problematik där. Övergrepp på barn. Ett mycket bra avsnitt, för övrigt. Tyvärr säsongens sista... Hoppas Persbrandt & gänget återkommer i nya avsnitt!



Av Maria - 7 december 2008 21:11

Idag har vi varit på TIRK:s årliga julshow!

Vilket fantastiskt jippo och vilken show! Tyvärr laddade kameran ur nästan på en gång och mobilkameran är inte riktigt vad den borde:( så det blir inga bilder - än.

Maskeradhoppning med bl a Pirates of the Caribbean, Zorro, Hockeyspelare och Julgranar, Silverängeln (fantastisk uppvisning med facklor & ljussatt häst och underbar sång), Luciatåg med tomtar, Kadrilj, Voltige, Sketcher & Shower i alla former med en fantastisk inlevelse. Och så var TBK där och visade upp agilityn, så Soffi & Fia var med i tomtelaget (två lag som körde stafettävlingar), också jättekul att se.

Efter dryga två timmar i ridhuset var vi mycket nöjda och  rejält nerkylda och åkte hem och drack lite glögg och tände en brasa!

Av Maria - 6 december 2008 21:06

I fredags kväll åkte Robin B ut ur Idol. Inte så kul att snubbla så på mållinjen, men något annat var helt otänkbart. Han glimmar till när han sitter på en pall och sjunger rockballader - då är han suverän, men ikväll var det helt rätt att han röstades ut.

Kevin & Alice i final - spännande.
Jag tycker Kevin har varit en vinnare ända sen den här säsongen av Idol började, så jag lägger alla mina röster på honom. En suverän kille som fixar vilken låt som helst helt outstanding och har en scennärvaro och ett agerande med en stjärnstatus som ingen annan i den här omgången har visat prov på...

Heja Kevin!

Av Maria - 6 december 2008 18:15

Har varit på Älvsjömässan och SKK:s årliga stora hundutställning, HUND 2008. Vilket jippo! Jätteroligt, hundar, hundfolk & hundgrejer överallt.

Vi tittade på Agria Freestyle Cup - fantastiska tjejer och killar som dansade & showade med sina jyckar till musik - och Heelwork to music - fotgående med hund till musik - med Emma Willblad & Frida Binette - imponerande!

Emma Willblad från en tidigare uppvisning i freestyle med hunden Csar:


 Frida Binette, också från en tidigare uppvisning:

Tittade också på hur Narkotikapolisen och Tullen jobbar med sina hundar vid t ex tullfiltret vid Arlanda och så var Försvarsmakten där och visade prov på hundar som letade minor och gjorde doftmarkeringar, bl a. Helt suveränt roligt att se!


Gick runt och kollade lite i utställningsringarna & i rasmontrarna & bland alla försäljare. Finns massor att köpa, både nödvändigt och mindre nödvändigt:)

Såg också att Hundcoachen Fredrik - känd från TV - var där och minglade runt... Så nu har vi sett honom live:)

Av Maria - 4 december 2008 14:16

Imorse hade Kung Bore slagit till igen. Marken var vit av snö och flingorna for i luften. Hundarna var yra av glädje och själv var jag glad över att det inte regnade. Innan jag var tillbaka från hundpromenaden singlade snöflingor stora som lappvantar över hela landskapet.

Några bilder med min mobilkamera som kunde vara bättre:



Adventstid:


Snöflingorna har slutat singla, men landskapet är fortfarande vitt.

Härligt tycker jag & jyckarna.

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards