Livet på landet

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 2 december 2008 19:40

... i nytappning. Tycker Westlife gör den riktigt mäktig - annars är det såklart Bette Midlers original som gäller - The Rose:

Av Maria - 2 december 2008 16:56

Lillasyster i familjen köpte - för egna pengar - i somras en Kodak Easy Share ZD710. En kanonkamera, verkligen. Vi har varit sååå nöjda, både med kamera och bilder. I november, helt plötsligt, la den av. Bytte batterier, och provade igen. Bytte igen och provade. Död. Stendöd.

Ringer Kodak som lovar att hämta kameran för reparation.

(Här funderar jag lite över Kodaks miljötänk - som en parentes - då man först kommer farandes med en stor lastbil ut hit till landet för att lämna ett kuvert med fraktsedlar?! Turligt nog väntar chauffören medan jag gör iordning kamera-paketet - annars skulle det ha varit ytterligare en lastbilsresa för att hämta nämnda paket som inte ens väger 1 kg - och igår så kommer samma kamera tillbaka med budbil ända hem till dörren. Visst, servicen är fantastisk - men hur mår miljön?)

Får så tillbaka kameran igår, 3 veckor senare, med löfte om att den ska vara reparerad, och inte bara fått mun-mot-mun-metoden. Kiss me somewhere.

Tror inte vi har knäppt totalt 10 bilder sen igår - och nu är det samma sak igen. Död. Stendöd. Morr & dubbelmorr. Ringer Kodak igen, och nu börjar proceduren om igen, för andra gången. Samma utkörning av fraktsedlar, hämtande och lämnande av paket.

Tror ni att jag tror att kameran kommer att funka efter nästa reparation?

Icke. Men den som lever får se och jag lovar att rapportera.

Av Maria - 2 december 2008 16:34

Så har då december anlänt, med dis & dimma och duggregn (och fläckvis hällregn) och drivor av deprimerande dagar...

Huvaligen. Tänk att det ska vara så här, i våran del av landet; först ska snön fullständigt vräka ner i tre dagar - med strömlöshet och igensnöade vägar - och sen tar det någon vecka (om ens det) så stiger temperaturen till nånstans mellan 2 och 5 plusgrader och så är det dags för regn. Och all snön bara rinner bort... Till vilken nytta kan man fråga sig?

Antar att det inte finns nån som kan svara...

Hoppas iaf på att det blir en gnistrande vit jul eftersom Anders slaskade så rejält;) - vågar vi tro på det?



I övrigt ligger så gott som all hundträning nere, pga dålig motivation och ett ständigt mörker (ja, utomhus, alltså:). Var ner till Bilprovningens parkering igår och tränade lite halvhjärtat då motivationen inte riktigt ville infinna sig. Kul var iaf att det var ett antal tappra - och motiverade! - själar där som tränade med sina jyckar! Tog sen istället en promenad runt i Stora Centrum med Storlur, och för henne är det otroligt spännande att se nånting annat än granarna och tallarna här ute på skogen. Skyltfönster och julskyltning med massor av bling-bling, massor av folk som passerar strykande nära, hundar likaså, trappor ner under gator & järnvägar & upp på tågperronger och fram och tillbaka och kors och tvärs. Då blir det rörigt i lilla mallehuvudet, och sen sov hon gott hela kvällen, fullmatad med intryck.

Det går inte att komma ifrån, men det är nåt härligt med riktigt trötta mallar - eller hur?


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards