Livet på landet

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 22 december 2008 00:30

... inträffar den exakta tidpunkt då norra halvklotet befinner sig som allra längst bort från solen, 2008 inträffar detta den 21 december kl 13.04 svensk tid. Efter det börjar vi alltså gå mot ljusare tider igen!

Halleluja!

Vännen V har sedan många långa år tillbaka skapat sig (och oss alla runtomkring) en tradition att fira Vintersolståndet, så också denna Vintersolståndskväll.

Vi träffas hos V & hennes familj några stycken, dricker glögg (av olika styrka), äter pepparkakor och ikväll också gorgonzolabitar rullade i pepparkakssmul, mycket gott:) och bara pratar & trivs i varanns sällskap!

Och kanske också som ett litet avslut inför julen, då alla ju har fullt upp med sitt sen.

När vi sen åkte hemåt tillbaka mot landet singlade stora vita snöflingor ner från himlen... Kändes gott & härligt.

Mycket trevlig tradition, för övrigt...

Av Maria - 21 december 2008 12:24

Idag är en underbar dag, trots frånvaron av snö. Minusgrader och sol.

Knäppte lite mobilbilder på hundpromenaden medan jag funderade på om det verkligen är dan före dan före dan före dopparedan, eller om jag räknat fel och befinner mig i april?

Vad tror ni?



Solstrimmor mellan träden... Och jovisst, i skogen ligger faktiskt en del snö kvar fortfarande...


Av Maria - 21 december 2008 12:18

Idag tog tjejerna ut Wille på en åktur. Är det något han gillar så är det att dra kärra. Om han kan vara sur och istadig vid ridning så är han - om inte from som ett lamm:) - åtminstone medgörlig vid körning. Han har för länge sen i sin gröna ungdom gått på ponnytrav, och han måtte ha goda minnen från den tiden.

Stark som en oxe:



Och även om han inte är nån älskare av hundar, så är det ok om de åker med i kärran:)



Och Edwin funderar var hans kompis tog vägen:


Fia tyckte det här var ett härligt sätt att ta sig fram, och måste övertalas att hoppa ur:)



Ungar, hundar & hästar - kan det bli bättre?

Av Maria - 21 december 2008 00:28

Fjärde advent är det idag, och dan före dan före dan före dopparedan.

Blev det rätt?

Och idag vänder det och går mot ljusare tider... Härligt!

Av Maria - 20 december 2008 20:39

Idag har jag uppsökt ortens Jourläkarcentral (kolla skylten, den måste vara från 1800-kallt?) och det är alltid en upplevelse. Anledningen var att jag åkte på en sjuhelsikes nackspärr häromveckan som inte ville ge sig, så jag gick till favvo-naprapaten som masserade och tryckte och satte akupunkturnålar. Visst, nacken blev bättre, men däremot fick jag jätteont i handlederna och det vandrade till fotlederna och sedermera till knälederna och nu också till armbågarna. Och handlederna igen. Så här har det hållit på i drygt en och en halv vecka nu, och börjar kännas smått outhärdligt (säger jag, som inte är van att ha ont:) så i morse ringde jag ortens akutmottagning.

En rutinerad läkare började med att titta mig i halsen och säga att det här är ingenting annat än en virusinfektion, en form av influensa, gå hem och ta en Ipren om du har ont, det ger med sig om några dagar. Typ.

Så då gjorde jag det, och nu är det bara att vänta och se om det är sambon som får fixa julmaten och jag får dirigera. Hahaha... Nån som tror på det?


Av Maria - 19 december 2008 21:51

Idag har vi haft besök av traktens veterinär som vaccinerat vår vackra Prins Edwin, och som lyssnat lite på den elaka hostan som han fått nu i höst.

Edwin uppförde sig så exemplariskt och var ett jättetrevligt exempel på hur en alldeles vanlig ponny i sina bästa år kan uppföra sig:)

(Han har inte alltid varit så trevlig mot vår vän veterinären... nämligen...)

Förmodligen beror den elaka hostan på dammigt hö vilket innebär att vi börjar med att ge lite pulvermedicin och att inte bara vattna höet, utan t o m dränka det innan vi ger. Vi provar, och blir han inte bättre får vi nog fundera på att övergå till hösilage.

Så här vacker är han, vår ponnyprins, dock under en tidigare ägare:)

Av Maria - 19 december 2008 10:09

... är det idag. Nästan 4 plusgrader och hällregn i morse när jag gick ut med hundarna. Då är det lätt att hålla sig för skratt, speciellt när det är 5 dagar kvar till julafton. Ända fram till nu har våra hagar och fält varit snötäckta, men nu står nästan allt under vatten och så gott som all snö är borta...

Har vädergudarna tagit semester undrar jag oroligt?



Av Maria - 18 december 2008 23:24

Nu har jullovet äntligen börjat!
Har varit på terminsavslutning i kyrkan ikväll med lillasyster och det var otroligt stämningsfullt. Först går samtliga klasser fackeltåg från skolan till respektive kyrka där avslutningen ska äga rum, och det är mycket mäktigt med alla dessa facklor i mörkret.

Sen är det sång & musik & betygsutdelningar & diplomsutdelningar och en massa framträdanden i kyrkan. Ett extra roligt inslag är att skolledningen kommer och sjunger julsånger också!

Och ingen skola igen förrän den 8 januari - det känns som en evighet!

Härligt, tycker tjejerna!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards