Livet på landet

Alla inlägg under juni 2009

Av Maria - 22 juni 2009 21:56

Ja, idag var nog Sofia riktigt trött på Edwin. På den andra dagen av ridlägret i Norrby hade de först ridit ett dressyrpass på fm, och på em var det så dags för hoppning. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att kompa ut från jobbet och åka ifrån en timme och titta.

Och jisses, vilken dum-häst han var idag, Strul-Grålle. Precis så där som han kan göra ibland när han är som värst.

(Och nu viskar jag tyst: Jag tycker det var en himla tur i oturen att han visade sina dummaste sidor här - när både Soffi och Strul-Grålle är i så goda händer. Finns det någon som kan hjälpa dem vidare, så är en av dem säkert Ulf Lind:)

Han dummade sig och vägrade på ALLT. Nästan. Stod mera på bakbenen än hoppade över hinder. Vill inte - törs inte - kan inte - men mest vill inte. Och behöver inte? Superjobbigt för Soffi med en sån Sturl-Grålle (när alla andras hästar dessutom hoppade utan att vägra en enda gång), men när hon väl fick över honom hoppade han serien TRE gånger utan att blinka. Och vackert dessutom (som allt han gör:). Så med facit i hand vann hon verkligen en jordskredsseger mot honom, men jag vet inte om hon förstår det själv än. Men det kommer.

Ingen förändring utan smärta - eller vad är det man säger?

Av Maria - 21 juni 2009 21:52

Idag har vi skjutsat Soffi & Edwin till Norrby och Ulf Lind, där de ska vara på ridläger t o m onsdag kväll. Åtta ryttare med egna hästar och full inkvartering och två ridpass om dan för instruktör. Åkte upp och kollade på dagens ridpass (de rider 2 ryttare åt gången) och jag kan tänka mig att både häst och ryttare somnar ovaggade. Här var det rida full time som gällde. Och koncentration krävdes. Men det gav också resultat. Såg jättefint ut - och då var det bara första dan idag...

I trav:

Och i galopp:

Snyggingar! 

Edwin kände Uffe till sen tidigare, Emelie har ridit en del för honom när hon hade Edwin...

Ska bli spännande att se hur de utvecklas under veckan!


Av Maria - 21 juni 2009 21:51

Jo, det händer faktiskt, även om det inte förekommer ofta. Ibland vill Soffi vila, och då får Clara ta över. På midsommardagen blev det en sväng på volten (inte bara en sväng, det blev en ordentlig genomkörare för både häst och ryttare - med träningsvärk som följd:).

Av Maria - 21 juni 2009 00:09

... hann vi med idag också. Med Stora Luren. Tillsammans med Eva, Tomas och Lia och Per, Gittan och Waidra. Vilken tur att vi har er!

Suverän träning (ja, förutom något litet missöde då - med tikar som går  lite på tårna och blänger snett på varann:), alla hundar gick alla sträckor, oavsett de gick först eller sist! Vi var så nöjda med Stora Luren som sprang som 17. Alla sträckor, dessutom:)

Vackert väder var det också, sol och varmt. Precis vad man behöver en dag som denna, efter månader av regn (känns det som:). Glada hundar (för det mesta:) och glada förare. Och, som sagt, en riktigt bra träning!

Vi syns igen nästa helg!

Av Maria - 20 juni 2009 23:54

Då har vi firat midsommar helg här ute på landet. Mellan regnskurarna:) Midsommarafton startade med blomsterplock och därefter sillunch med svärmor och hennes särbo, färskpotatis, matjessill, inlagd sill och senapssill, matjestårta och en liten snaps. Grovt knäckebröd och Kvibille cheddarost. Mums.

Och så jordgubbar och grädde till efterrätt, såklart...

Mot eftermiddag/kväll kom kompisar från förr, vi  gjorde välkomstdrinkar på rosévin medan vi pratade och bubblade, sen började vi med sillen även här, samma som lunch men med tillägg av nubbesallad, bland annat. Härligt gott. Sen grillade vi kött och kyckling och till det blev det färskpotatis i ugn med färsk timjan, flingsalt, fetaost och soltorkade tomater. Och en kall sås.


 

Till efterrätt en marängtårta med citrongrädde, bl a, och färska jordgubbar och grädde. Härligt gott!

Vi surrade och pratade - och knorrade lite över vädret såklart, tänk så härligt att ha kunnat sitta ute:) - och rullade väl i säng framåt 2-snåret. Lagom mosiga:)

Midsommardagen började med vackert väder, frukost på altanen och hopp om en härlig sommardag. Kompisarna åkte hem efter hundpromenad och liten ridtur, och vi packade för hundträning.

På kvällningen har vi varit och firat en glad 40-åring och hennes 13-åriga son med paket som de blev glada för - hoppas vi:).

Där blev vi bjudna på härliga nygrillade hamburgare med allsköns tillbehör och - som ett måste i midsommartid - jordgubbar, glass och grädde.

Så nu har vi kalasat i dagarna två. Imorgon blir det lugnt. Förhoppningsvis:)

Endast en middag hos mina föräldrar är inbokad. Men inte midsommarmat, hoppas jag:)

Av Maria - 19 juni 2009 11:24

Nej, inte igen, utan en gammal goding. Tierp 13 juni, ekl sph med husse - och vinst! Fick kortet på mail utav Eva (tack snälla!) idag.

Bättre sent än aldrig, kan man säga. Man kan också säga att det var en god karamell att suga länge på:). Nästan hur länge som helst!


Av Maria - 18 juni 2009 22:36

Till alla er därute - ha en riktigt härlig midsommarhelg! Det hoppas jag att vi ska få, här ute på landet.

 Sen att vädret inte ser så himla roligt ut - det får vi ta. Det är ändå världsliga saker. Vi har varann och vi har tak över huvudet och sill på bordet, så vi klarar oss. Det finns säkert de som gärna skulle byta lite regn mot annat elände...

Så - glad midsommar, och ta det lugnt med sillen:)!

Av Maria - 18 juni 2009 22:33

Ja, alltså nu är det inte så allvarligt som det låter - Bengt är Bellas senaste nyförvärv i klassen pipdjur. Och nu har då alltså Ässi dödat honom. Eller hans pip. Som alla hans företrädare:) I övrigt är han intakt, s a s. Och Bella har resignerat. Så fort hon får en kulig leksak så är storasyrran där och snor den. Speciellt pipisarna. Det finns inget som går upp mot dem, tycker Stora Luren. Och hon tycker också fortfarande att det allra bästa med att få en odräglig pudel-lillasyster är hennes leksaker. som man kan sno..


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards