Livet på landet

Alla inlägg under juni 2009

Av Maria - 17 juni 2009 21:26

... håller fortfarande hov i huset. Busar och far som ett skållat troll när hon är vaken, och när hon sover kan inte vilda hästar väcka henne. Börjar följa med på kortare promenader och upptäcker världen! Och är fortfarande så underbar...

Av Maria - 17 juni 2009 21:15

...idag. Mycket. Tror Sofia t o m kan tänka sig sälja honom all inclusive. Idag. Förmodligen inte i morgon:)

Sofia hade anmält till Pay'n'jump på Gimo RK idag och skulle starta i två klasser. Modigt och bra gjort. Så vi drog iväg, lastningen gick bra och Ulla hängde också med.

Väl framme fick han stå i transporten en stund medan banbyggandet pågick. Det gick också bra. Lugn och fin som en symaskin. Nästan hela tiden.

När det sen var dags för hoppningen gick det inte så bra längre. Ett av hindren var en fejkad vattengrav, och si den skulle Edwin inte över. Nope, sa han och slängde av Sofia mitt i en vägran. Rakt över hindret. (Vill du över det där får du göra det själv:) Vilket resulterade i uteslutning, såklart.

Sofia arg och lessen och besviken. Bestämmer sig ändå för att hoppa banan igen, som sista häst (istället för att starta i nästa klass) - mycket modigt. Då gick det bättre, han gick banan runt men det var inte helt okomplicerat. Han vägrade några gånger på den fejkade vattengraven igen, men gick till slut över.

Så ikväll har det inte varit så kul i det lilla huset på landet, en mycket besviken flicka och en lite (väldigt lite?) ledsen häst och en mamma vars hjärta blöder för att hennes barn måste gå igenom egna besvikelser och lära av erfarenheter som är deras egna och ingen annans...

Och en pappa som säger:

Sånt är livet... Bryt ihop och kom igen!

Och det är säkert sant, imorgon är en annan, förhoppningsvis mycket bättre, dag.


Av Maria - 16 juni 2009 22:32

Nu är anmälan till Bruks och IPO SM 2009 inskickad! Weeeiiiooo!

Och husvagnsplats är bokad!

Som det ser ut nu är vi med på kvallistan till SM i Rapport i Falkenberg 28-30 augusti i år. Om inget oförutsett händer, som t ex att det dyker upp en massa andra bättre ekipage och går om på kvallistan eller att hon börjar löpa precis eller så, kommer vi att köra SM i rapport!

Det är helt ofattbart. Och sanslöst. Våran Storlur - kvalat till SM?!

Hon är våran bästa - någon som nånsin tvivlat på det:)?

Nu gäller det att vi lägger oss i hårdträning så det inte blir något strul på tredje sträckan eller nåt annat banalt. 70 mil med husvagn, då vill man åtminstone inte bryta på rapporten:)

Vi syns väl där?

(Går bra att vara kaxig nu, innan tävlingsnerverna börjat ta plats...)

Av Maria - 15 juni 2009 19:37

... har jag upptäckt, sent omsider. Har blivit inbjuden korsan och tvärsan men alltid lyckats värja mig. Tills nu. Hur kul som helst, hittar en massa gamla kompisar från förr och från nu också.

Skulle kunna bli ett gift - om man inte har lite självdisciplin:)

Någon mer än jag som väntat med att prova så här länge?

Av Maria - 14 juni 2009 16:20

... har återvänt till det lilla huset på landet, efter att ha bott i husvagn med husse på klubben.

Vilket prisregn:

Sååå himla bra jobbat, husse & hund! Stort grattis från hela familjen (som förhoppningsvis får vara med och dela på vinsten:)!

Av Maria - 14 juni 2009 16:18

... tycks de tänka. Ryttare med klös och hästar med ös bangar inte för en hoppträning i hällregn. Sista skutten för pay'n'jump i Gimo på onsdag kväll...

Av Maria - 14 juni 2009 12:54

... hade vi i går kväll. 30 år sen vi slutade 9:an i Örbyhus Centralskola.

Vi var 30 modiga personer som hade letat oss tillbaka för att prata minnen och ha kul ihop. Med tipsrundor, musiktävlingar och caterad mat, proffsig DJ och ett gäng ambitiösa festfixare kunde det såklart inte bli fel! Yeah! Såklart blev det hur kul som helst, flera av oss har inte träffats på VÄLDIGT många år. Mycket prat och många skratt och mycket party blev det.

Sen blev det segt idag, klockan var runt 03 när jag landade hemma i natt... lite lagom glad i hatten:)

Hittade ingen bild på Örbyhus Centralskola, så det får bli en på Örbyhus Slott istället, ni vet där Erik XIV förgiftades med ärtsoppa 1577...




Av Maria - 14 juni 2009 10:35

Helt sanslöst. Jag tror det är tredje dan som regnet vräker ner här. Och då menar jag vräker. Utan uppehåll. Och 10 grader - max. Är det detta som kallas för sommar? Hästarna går ute med regntäcken och får gå in om natten, hundarna (åtminstone Fia och Pudelungen) vill helst inte gå utanför dörren om de inte är tvungna. Och då rejält inpackade i regntäcken...

För att inte prata om resten av familjen...

Midsommar om en vecka - måtte det bättra på sig!



Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards