Livet på landet

Alla inlägg den 14 januari 2010

Av Maria - 14 januari 2010 21:39

... har det blivit förfärligt lite av under tiden som varit. Hela ledigheten har det ju pendlat mellan 18 och 23 minus. Typ. Vi har i princip rastat hundarna. Med tjocka täcken på. Tjejerna har klickertränat Fia och Bella inne, men annars har det inte varit någon träning att prata om.

Trist. Men vädret rår man ju som bekant inte på. Inte kylan heller.

Men nu... när graderna dalar (eller stiger, eller hur var det, V?) så har faktiskt husse tagit fram skidorna... och åker. Och var nog lite ledbruten den första gången. Ja, träningsvärk, såklart.

Och idag, fick Ässi till och med ta på sig selen och dra lite...

  

Glad och nöjd och hungrig och trött var hon när de kom hem. Kommer säkert också kanske att vara lite ledbruten i morgon. Men också nöjd över att ha fått gjort något vettigt... för det var ett tag sen   ...


Av Maria - 14 januari 2010 21:34

Ja, IKEAS möbelserie, alltså.

Lillasyster har länge tjatat efter en ny säng. Och en STOOOOR sådan.

Av en händelse surfade jag in på blocket.se förra helgen, och bland de första annonser jag ser, är en 160 cm säng i Malm Björkfanér med tillhörande sängbord - 500 spänn för allting. I Tierp, dessutom!

  

Ringde på bums, och lyckades slita sambon från skidtävlingarna på TV och åkte ner och köpte säng och sängbord, som dessutom var som nya. Kändes som ett riktigt kap!

Sen att resår- och bäddmadrass blev lite dyrare än så är nåt vi inte behöver orda så mycket om   ...

Av Maria - 14 januari 2010 21:30

... är igång igen. Hu vad trist. Och inrutat. Ochvad lite man hinner när man inte är ledig varannan dag:)

Varför jobbar man inte två dagar av veckans sju, och är ledig resten?   


Av Maria - 14 januari 2010 21:28

  

Ja, Strulgrålle vilar sig fortfarande i form, efter hälte-attacken på Uffe-kursen några dagar före nyår. Vi känner knappt någon svullnad, och han markerar varken i skritt eller trav. Å andra sidan kanske han gjorde det om vi skulle belasta honom.

Förmodligen senskada, säger veterinär 1, som inte anser sig behöva titta, utan rekommenderar långvila och försiktig igångsättning.

Samma sak säger veterinär 2, men antyder också att det borde kanske vara en lindrig sådan eftersom han inte är knappt det minsta svälld, och rekommenderar vila tills vargavintern lagt sig, försiktig igångsättning och om han då skulle markera: ultraljud.

Så, vännen Edwin vilar. Å andra sidan har de inte kunnat göra så mycket i kylan som varit. Så det går av sig självt, kan man säga.

Så vi avvaktar en stund till innan vi börjar med något.

Av Maria - 14 januari 2010 21:21

... blev jag beskjuten med i förra veckan när jag skulle hämta bilen på parkeringen efter jobbet. Trodde det var nån unge som lekte. Som tur var så tittade jag inte - beskjutningen kom bakifrån:).

  

När jag sen på helgen läste i UNT om att de plockat en 40-åring och två 13-åringar i Tierp som beskjutit Upptåget, bland annat, och hur farligt det här var, och berättade för sambon att: Men gud, det måste ju ha varit samma som siktade på mig (eller bilen). Men du polisanmälde väl?!? Näe - borde jag ha gjort det...?

Faktum var att jag tittade in på polisstationen veckan efter och berättade om incidenten. Men då satt väl busarna redan inom lås och bom. Kan man hoppas. Eller?

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards