Livet på landet

Alla inlägg den 28 juni 2012

Av Maria - 28 juni 2012 20:57

... är hon, lilla Yxan.

 

För det är väl så det blir - Blixten och Yxan (moahahhahaha...). Oromantiskt och bra:)

Hon är vild som tusan, orädd, nyfiken och glad. Mycket glad. Svansen går i ett. (Jag tror inte Blixtra varken viftat på svansen eller vikt öronen innan hon var ett halvår - så lite autistisk har hon nog varit:)

Hon är heller inte bekymrad eller ledsen när någon tar ut övriga hundflocken och hon får vara kvar hemma. Då leker hon lika gärna med 2-beningar. Likaså när man kommer hem med hundarna, hon blir glad åt dem men lika glad åt oss människor och tar sig tid att hälsa lika mycket på oss. Underbart mysig.

Får hon motstånd tar hon bara i värre. Finns inget mellanläge. Fullt ös. Biter hon och man säger ifrån, blir hon bara triggad. Går igång liksom.

Idag fick hon följa med till sjön för första gången - så här långt har hon bara utforskat hemmiljön - och ha lite picknick på bryggan. Ny miljö, nya ljud och inte ett dugg ängslig. Gick långa strövarpromenader - om än med oss inom synhåll, hon är inte dumdristig - för sig själv, plockade grejer och kom tillbaka med, klättrar över och kryper under. Och ramlade naturligtvis i sjön. Inte djupt utan hon bottnade, men ändå... Upp igen bara, ruska av sig och fortsätta kolla runt. Inget bekymrar henne. Hon tar sin plats, och är det så det inte passar är det inte hennes problem. Tycks hon tänka.

Blixten har börjat leka med henne, och lägga ner henne på skoj. Och jag uppmuntrar henne - Duktig Blixten!

Det kommer att behövas. Men hon är ohyggligt snäll med henne. Och lite avundsjuk. När jag gullar med Yxan kommer Blixten med en valpleksak och vill leka med mig. Så angenämt!


Hon känns otroligt okomplicerad så här långt, inga konstigheter, allt hon ser ska utforskas. Hon doppade nosen i Johnnys kaffemugg på bryggan och då blev det lite varmt om nosen - men då blir hon lite ilsken i stället för rädd, eller lessen. Skäller ut kaffemuggen så det heter duga. Det där gör du jäklar inte om!

Så lite humör finns det i den lilla damen också. Även om man inte ser det så ofta...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards