Livet på landet

Alla inlägg under september 2008

Av Maria - 7 september 2008 21:00

Igårkväll (lördag kväll) åkte Johnny & tjejerna och hämtade Ässi & Fia på Ultuna. Det var fortfarande på em tveksamt om hundarna skulle få komma hem, främst för Ässis skull. Hon fick ff dropp, och mådde pyton;-(, vilket  hon fortfarande gör nu, söndag kväll. Hon är låg och lessen, har en nos som en new-foundland, är svullen från näsan via halsen och bogen ner i höger framben, där svullnaden hänger i påsar. Riktigt, riktigt läskigt. Hon får bara mjuk mat (alltså inte uppblött torrfoder utan bara burkmat) då Ultuna var oroliga för hennes svullna hals. Så mjukismat x flera små portioner och hjälp att dricka. Och mastodont-vila. Knappt kisspromenader. Och hela familjen lider med henne. Fia upplever vi är piggare, svullnaden har gått ner och hon är mera på. Däremot har hon kissat inne x 2 - och det oroar oss! Mycket olikt henne, och naturligtvis kommer tanken på lever- & njurskador upp på en gång. Men strikt vila där också, vilket innebär att utställningen på lördag går åt tok-fanders, men det är väl fjärt i öknen bara hon blir bra.

H**vetes j**a orm!

Helt otroligt vilken påverkan ett ormbett kan ha. Däremot känns det som en liten förbättring under dagen - imorse var Johnny tveksam (jag var inte hemma) om han skulle kontakta Ultuna och åka in med henne, för hon varken åt eller drack, men det gav sig fram på dan. Och när jag kom hem kom hon upptassandes och viftade lojt på svansen, och så fick jag massor av mallepussar mitt på munnen.

Och - tack alla ni som skickat mess & mail & inlägg via bloggen, för att ni håller tummarna för våra hundar!

Av Maria - 4 september 2008 16:22

Är precis hemkommen från Ultuna, där vi fått lämna kvar båda hundarna, Ässi ligger på IVA & Fia på vanlig avdelning. Har gråtit floder - det är såna här gånger man inser vad hundarna verkligen betyder!

Var på väg ut med hundarna mitt på blanka dan, som tur var hade vi inte hunnit mer än 50 m hemifrån, när jag ser att Ässi släpper det hon har i munnen (bär alltid på något;-) och nosar på en "pinne". Tjoflöjt, "pinnen" attackerar och Ässi kastar sig bakåt. Försent. Hon hade redan hunnit bli biten i nosen. Säger till Fia på skarpen att stanna, hon hade inte hunnit fram, men då hon ser att "pinnen" rör på sig kastar hon sig fram - och blir biten i näsan också såklart. Vilka j*a djur - huggormar!

Hem, stoppa i Betapred, och ringa veterinären. Bums in till Ultuna, och då vi kommer in är Ässi rejält allmänpåverkad. Hade svårt att stå på benen utan att luta sig mot väggen... Blodprov på båda hundarna, dropp på Ässi först och sen Fia, därefter EKG på Ässi. Medan matte grät floder. Båda hundarna togs kvar, Ässi skulle få blodplasma och fortsatt dropp och sen få vara på IVA, och Fia som inte var lika allmänpåverkad får fortsätta med droppet och stanna på vanlig avdelning.

Nu gör vi allt som står i vår makt - håller tummar, pratar med högre makter, etc - och hoppas att det här går vägen!



Av Maria - 1 september 2008 13:17

Har också hunnit med att bli fullkomligt rasande idag.

Läste en artikel i UNT om hur polisen ingripit på en rejvfest nånstans utanför Enköping, och där två lösa pitbulls attackerat polishunden (som var en malle - kan ha att göra med att jag blev tokrasande!) så polisen var tvungen att skjuta mot de attackerande hundarna. Den ena av dem dog och den andra skadades. Och polishunden skadades svårt.

Här kommer artikeln i sin helhet, ur UNT:s nätupplaga igår:


Publicerad: 2008-08-31 20:12


Polis sköt två kamphundar I samband med helgens rejvfest i Övre Rickeby utanför Enköping tvingades en polisman skjuta två pitbullterrier som attackerade hans polishund. Den ena hunden sköts till döds och polishunden skadades svårt. Rejvfesten pågick hela helgen.
Vid tiotiden på söndagsmorgonen åkte en patrull med hund dit då en patrull på plats begärt förstärkning.
När polishunden kom ut ur bilen attackerades den av två lösa pitbullterrier som kom springande. Polishunden, som var av rasen malinios, en något slankare hund än schäfer, var chanslös mot kamphundarna.
- Våra tjänstehundar är inga kamphundar, säger länsvakthavande befäl Gabriel Ogden.
När polismännen inte lyckades slå bort hundarna med batong drog en av poliserna sitt tjänstevapen och sköt hundarna. Den ena dog och den andra sprang skadad iväg till sin ägare.
Polishunden blev svårt biten, bland annat i halsen och knät, och vårdas på djursjukhuset i Uppsala.
- Den fick rätt mycket bett överallt, men kommer att klara sig.
De båda kamphundarnas ägare är ännu inte hörd. Brottsmisstanken gäller i nuläget skadegörelse, men det kan bli svårt att bevisa eftersom det innebär att hundägaren medvetet hetsat sina hundar på polishunden.
Hundägaren fick föra den skottskadade hunden till djursjukhus.
- Det är inte omöjligt alls att den hunden avlivas senare, säger Gabriel Ogden.
På lördagen greps fyra personer misstänkta för narkotikabrott på festen.
En till person togs in för provtagning på söndagen.
Kina Pohjanen


Ja, vad säger man? Att det kanske borde ha varit hundägaren som skulle ha fått smaka på den batongen istället? Dubbelmorr...

Av Maria - 1 september 2008 13:10

Imorse när jag öppnade e-posten fanns ett brev från en kollega från förr:

 Jag kommer att bli lycklig när...  


Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bätte bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar .   Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen. Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med ... och kom ihåg att tid inte väntar på någon .   
 Så, sluta vänta ... Tills din bil är färdigbetald.  Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.  Tills barnen flyttar hemifrån.  Tills du börjar plugga igen.  Tills du slutar plugga.  Tills du går ner 10 kg.  Tills du går upp 10 kg.

 Tills du blir gift.

 Tills du   skiljs.

 Tills du får barn.

 Tills du går i pension.

 Till sommaren..

 Till våren.

 Till vintern.

 Till hösten.

 Tills du dör 

 

Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig. Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen såg dig.

 

Om du vill lysa upp någons dag, skicka detta till någon du tycker om.

 

   Det gjorde jag! 

Ett i raden av kedjebrev, kan tyckas, men ändå - innehållet fångade min uppmärksamhet, för hur sant är det inte, och hur svårt är det inte, att kunna leva i nuet fullt ut och vara nöjd och lycklig med det man har?Tänkvärt...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards