Livet på landet

Alla inlägg under maj 2010

Av Maria - 23 maj 2010 17:53

  

... eller kanske hällregn? Jag vet inte, men det började inatt när vi åkte hem från Uppsala och en alldeles fantastiskt härlig middagsbjudning.

Tog in hästarna mellan 1 och 2 i natt (tänk om de fryser?), något konfunderade. I morse fick de gå ut igen, med tjocka regntäcken - såklart - och vännen V håller på att skratta sig fördärvad och pratar om RIKTIGA hästar som kan gå ute nakna i sommarregnet   ...

Och idag har det verkligen regnat HELA dan...

Men nu står de inne i stallet under tak och mumsar hö...


Av Maria - 23 maj 2010 17:44

... från gårdagens tävling i Skutskär kommer här:


Special:

Uppletande av spår: 9-9

Spår: 10-10

Uppletande av föremål: 9-9 (FYRA föremål!)


Lydnad:

Fritt följ: 8-8

Inkallning: 8-8

Framåtsändande: 6,5-7

Kryp: 6,5-9 (?)

Skall: 6-5

Metallapport: 9-9

Tungapport: 9-9

Hopp: 10-10

Stege: 10-10

Platsliggande: 10-10

... och totalt 584 p och vinst. Inga SM-poäng, dock, finns lite att slipa på. 

Men bra ändå, mtp hennes långa tävlingsuppehåll.

Bästa Älskahunden:

  

(Även om hon stundvis idag varit rätt billig, efter hundpromenaden på dryga timmen i hällregnet träffade hon på en räv som hon tyckte var förfärligt fin. Och det tyckte hon i 4 timmar...

Undrar om det är den långa vinterns understimulans, eller om det bara är heta vårkänslor?)

Av Maria - 22 maj 2010 16:26

... ekl spår med husse  i Skutskär idag, på 584 p!

Har bara fått snabb telefon-info, skriver mera sedan!

Hurra!!


Av Maria - 21 maj 2010 21:01

... har vi gjort ikväll.

Det är SOMMAR! En bit kött med ugnsbakade grönsaker & potatis - mums...

Och ett glas vitt vin till kanske.

Sitta ute på verandan och äta... Härligt!

  

(Ungar som skriker över getingar som kommer för nära, hundar med fästingar krypandes på nosen... ja, sånt hör också till:)

Av Maria - 21 maj 2010 20:58

... har sambon varit under några dagar denna vecka.

  

Men nu är han hemma igen, doftandes gammal öl.

Men det är det värt  ...

Och ordningen i det lilla huset på landet är återställd. Och med det menas inte just att han är husets herre, utan att hundarna återigen kan slå sig till ro när flocken är förenad...

Av Maria - 21 maj 2010 20:52

Nu går våra hästar på grönbete och är ute om nätterna.

(Nåja, kanske inte ALLA nätter - inte om det är kallt   ) Underbart med mycket mindre stalljobb, och mindre jobb på morgnarna. Lilla Titti, B-ponnyn har vi står inne om  nätterna då hon är himla utsatt för mygg och knott. Och med tanke på hennes eventuella fångproblem, räcker det att hon går ute och småknaprar lite under dagtid.

Nattis har vi satt ut på annons - någon som läser det här och känner någon som vill köpa en mycket trevlig och bussig och vacker promenadhäst; hör av er till mig! - utan större framgång. Men vi avvaktar en stund och ser...

Hästarna tycks trivas med det nya sommarlivet iaf... Trötta och lagom halvfeta...

  

Och - ärligt! - häst eller inte, så nog är det en underbar tid vi har nu, lövsprickning, vitsippsbackar, gullvivor och begynnande liljekonvaljer...

Härligt!


Av Maria - 21 maj 2010 20:42

... tar väldigt mycket tid så här års. Börjar senast 8 på morronen och är sällan hemma före 21. OM det är möjligt kan jag åka hem någon timme på em och äta middag, annars kör jag i ett svep. Jobb hela dan, med kundbesök, administration och intag. Kvällar, mera intag och visningar - två per kväll.

Mycket roligt och stimulerande - träffar otroligt mycket roliga och trevliga människor av varierande art.  Både i kategorin säljare och köpare.

Den här veckan har jag haft flera visningar för an english couple, och för er som inte haft det så kan jag berätta att det blev mycket swenglish och många goda skratt. Vad heter t ex krypgrundsavfuktare på engelska?

Sen finns det alltid mindre roliga människor,  t ex de som går runt på visningar och klagar över allt. Från storleken på elementen till... ja, you name it. Suck.

Mindre roligt, men i det stora hela är det ett kanonjobb.

Kruxet är bara att man är så trött när fredagen kommer... Men den här helgen är ledig, kändes inte rätt att lägga in pingsten som en visningshelg. Misstänker att många har annat för sig då...


  

Av Maria - 16 maj 2010 19:38

... igen!

Elitklass spår på Roslagens BK idag. Med husse.

  

(Medan jag lekte TS tillsammans med Jessica på hemmaklubben    under tiden...)

Fick löpande rapport på telefon, såklart...

Ässi är ju lite ringrostig, det är ju ett tag sen hon tävlade sist. Spår, dessutom.

Hursomhaver hade påsläppet gått bra och sett fint ut, däremot hade hon trampat över de TRE första pinnarna - som turligt nog husse såg och kunde plocka med sig, så efter tredje pinnen stannar han upp henne och kampar med den, och hips vips så plockade hon alla återstående... Detta resulterade i 10-10 på spår och upptag.

Så lydnaden, där hade hon segat ur, fria följet hade varit lite si och så, sneda sättanden, lite positionsfel och 7-8,5. Inkallningen hade varit katastrof (enligt husse) med 6,5-6. Framåtsändandet likaså, för långt avstånd gav 7-7. Krypet däremot hade gått hyfsat, 9-9, sen på skallet ballade hon ur, 6,5-6. Sen bättrade det på sig, metallapporten 9-9,5, tungapporten 9,5-9,5, hoppet 10-9,5, stegen 9-8 och platsliggande 10. Uppletandet gav en 6:a för 2 föremål.

Resultatet blev ändock en andra placering på 572 p. Missade certet med 6 p...

Med tanke på att Stora Luren säkert är ringrostig efter så lång vila - och konvalescens - tycker jag att det var riktigt bra, och att husse får vara riktigt nöjd!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards