Livet på landet

Alla inlägg under februari 2023

Av Maria - 19 februari 2023 19:55

Hittade idag ett fantastiskt vackert inlägg på Facebook idag, som är skriven av någon som kallar sig för UnderbaraClara och som jag bara måste dela, då jag blev oerhört berörd av hennes inlägg.
Så vackert skrivet   :

Jag har ögonblick ibland som fylls av total klarhet. Det kan komma på morgonbussen när jag iakttar människor runtomkring mig. Den tjocka medelålders kvinnan som köpt mönstrade glasögon och gjort en fräsig slinga i luggen. Det gamla paret, som sitter bredvid varandra. Hon skalar en apelsin och räcker ordlöst klyftorna till honom. Plockar upp en näsduk ur den grå handväskan att lägga skalet i. Den ensamma farbrorn med överkammad flintfrisyr, som läser gratistidningen och darrar med händerna och kisar bakom glasögonen. Mamman med stökig halsduk och tom blick, som glömt att sätta i det ena örhänget på morgonen. Den fyraårige pojken på sätet bredvid, som pressar pannan mot rutan och dinglar med benen. Mannen med luvtröja som somnat med hakan mot bröstkorgen. Som nästan liknar ett barn.

Stunder då jag övermannas av kärlek. Måste gömma ansiktet i halsduken för att jag bara gråter. För att människor är så fina. För att vi kämpar så mycket. Är så ensamma och utelämnade, ändå förenade i att vara människor.

När den där känslan kommer fylls jag av ett ljus som fräter ut allt mörker och all misstro mot andra människor. Intensiteten i känslorna skrämmer mig. Hur kan jag känna kärlek till en buss full med främmande människor?
Jag tänker att det måste vara Gud som lånar mig sina ögon. Som låter mig låna hans blick en stund. Det är så här han ser på oss barn. Som kämpar, och lider och försöker så gott de kan. Som är otillräckliga och bräckliga och alldeles perfekta i hans ögon. Älskade bortom allt förnuft.

Det är en nåd, dessa stunder av klarhet. Jag önskar att de kom lite oftare.

Glad alla hjärtans dag    vet om att det finns någon som älskar dig väldigt, väldigt mycket.

#fångafebruari #minkärlek

Av Maria - 19 februari 2023 19:47

... efter årsmötet - som gick både snabbt och bra - hann jag hem och kunde njuta lite av solen    tackochlov!

Tog med mig hundarna och gick ut i poolhuset och tuktade förra årets pelargoner, rosbuskar och andra växter, som stått på paus sen i höstas. Klippte ner dem och vattnade lite med gödning och ställde fram dem i fönstret så de  kan få njuta av solens strålar lite (även om väderappen visade på snö närmaste dagarna).

Passade på att sätta mig i solen och ta en fika, innan den -    -  försvann bakom trädtopparna!
Riktigt gott   !

Sen ville hundarna ha mer än att bara lulla runt och titta på mig, så vi gick en sväng i sommarhagen och passade sen på att köra några uppletandeskick med dem i var innan vi gick in. Inte mycket men de kändes ändå rätt nöjda!

Då var det mattens tur att åka ner och göra ett pass på STC innan söndagen var över.

Nu har vi slängt oss i soffan, efter dusch och lite grillad kyckling.
Nu Farmen och lite söndagslyx!

(Om man nu kan kalla en ljummen skvätt Riesling för lyx...)

Av Maria - 19 februari 2023 12:03

Började dagen med långpromenad med mallarna och deras kusin Lenny och Clara. Underbart med sol och promenad på skogsvägar, hundarna njöt, sprang och lekte!

Nu till den lokala brukshundsklubben och årsmöte.
Sitta inne en dag som denna lockar inte, men hoppas hinna hem medan solen fortfarande står högt på himlen ??!

(Solpanelerna njuter ??)

Av Maria - 18 februari 2023 12:39

Har precis läst ut (lyssnat ut) Anders de la Mottes Bortbytaren, som var överraskande bra   
Älskar när jag blir glatt överraskad av böcker (motsatsen händer också, inte lika roligt   ).

Just nu läser jag Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt - älskar ju allt Backman gör, har följt honom sen han var krönikör i tidningen Café , långt innan han skrivit någon bok. Den ni   

Sen har jag dessa godingar på lut, en författare jag tidigare inte läst något av, ska bli spännande!

Och sen börjar ju bokrean i nästa vecka, där har jag redan sett ut några godingar   

Av Maria - 17 februari 2023 20:04

... är på ingående!

Ska slå till med värsta styrkan inatt. Bäva månde gudarna, måtte taket ligga kvar! Och framförallt solpanelerna   

Av Maria - 17 februari 2023 19:59

... ett par istället-för-gummistövlar som jag funderar på att behålla. Min kära lillmalla har ju pippi på att tugga gummistövlar. Hon tycks också ha en förkärlek för just vänsterstövlar dessvärre. Om hon ändå hade tagit en av varje (en höger och en vänster) hade jag ju haft ett komplett par kvar. Men såklart, icke så.
(Kuriosa, köpte två par Tretorn stövlar - likadana, inom loppet av en månad då hon direkt hann sno åt sig det första parets vänsterstövel och tugga sönder, och knappt hann jag få hem nästa par förrän hon snaskade i sig vänsterstöveln av det paret också. Nästan så man skulle kunna tro att jag är en pinsamt dålig matte ?).

Jag har provat gummistövlar till förbannelse och dessa är nog det närmaste köp jag kommer!

Av Maria - 17 februari 2023 19:49

... är en svindyr produkt, men ibland nödvändig som tusan! Lillmallan i familjen har varit galet dålig i magen några dagar (och nätter!). Vi pratar sprutdiarre och ingenting annat. Började med att svälta henne ett halvt dygn och kokade sen maizenavälling och gav i små doser, men hon blev inte bättre. Hela den här veckan har jag sprungit och släppt ut henne var och varannan timme (tacksam för att jag inte bor på tredje våningen i ett hyreshus   ). Kan tänka mig att det är som att ha kolikbarn, jag har varit helt slut hela veckan   
Ikväll - efter att ha svält henne i 24 tim - har hon fått lite överkokt ris och en påse Fortiflora som hon får inta med andakt    354 kr för 30 portionspåsar!

Av Maria - 17 februari 2023 19:39

... är ju ett spännande fenomen! Jag är inte så aktiv där, så jag vete katten hur de hittar mig där? Jag får rapport varje vecka om hur många fluktare jag haft under veckan. Nyfiken som jag är tittar jag ju på vilka yrkeskategorier som tittat på mig.

Just den här veckan var underhållningsorganisatör en av yrkesgrupperna    man undrar ju lite nyfiket vad en sån gör?

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards