Livet på landet

Alla inlägg den 5 april 2009

Av Maria - 5 april 2009 20:23

Här kommer en bild på min vän Dundermusen. Fick den av mina tjejer  i julklapp ett år, och den har en underbart härlig attityd!

Allting som du vill kan du göra!

Typ. Den har hjälpt mig igenom många tentor och andra tveksamheter, kan jag säga. En blick på Dundermusen och en nick i retur - och saken är biff!

Alla borde ha en alldeles egen Dundermus, tycker jag!

Av Maria - 5 april 2009 20:19

Idag har sambon sätt fyr på vårelden - en massa gammalt bråte som ska väck - och vi har pysslat en del ute. Skottat hundbajsar från tomten, plockat grenar och annan bråte från gräsmattan, röjt undan i förråd och klätt av studsmattan:

Sen tog vi en fika på poolverandan i solen (och röken från vårelden, såklart, så fort man sätter sig vinklar ju vinden så all rök lägger sig över en... lagen om alltings...). Så härligt.

Av Maria - 5 april 2009 20:13

Idag har hästarna fått gå i paddocken pga att vi vill att vattnet ska få sjunka undan lite i hästhagen.

Edwin - the king of paddocken - nyrullad och vacker:

Och så Wille-bus:

Häst-bästisar:

Vad tittar du på?

Av Maria - 5 april 2009 19:29

Då var det dags för Soffis & Edwins första hopptävling, en klubbtävling på den lokala ridklubben. Så spännande. Soffi hade en kompis här sen igår, en erfaren tävlingsryttare som var med och coachade. Skönt tyckte jag, som vaknade för fem i morse, nervös så jag mådde illa. T o m värre än när jag ska tävla hund själv...

Iväg till ridklubben, och framhoppningen gick mycket bra.

Trots många ekipage och mycket rörigt på framhoppningsbanan lyckades Soffi bygga en bubbla kring sig och Edwin och lyckades fokusera på sin häst och sin ridning. Framhoppningen gick fint, ingen vägran. Så var det då deras tur i ridhuset, och de hoppade hela banan i Klass 1 utan ett enda fel. Lugnt och sansat och mycket kontrollerat. Verkligen jätteroligt!

Så skulle banan byggas om och Edwin fick lite vila och mellis under tiden.

Under framhoppningen till Klass 2 visade det sig att han vägrat FYRA gånger på en oxer - och utan att ha kommit över var det Edwins tur i ridhuset. Det första hindret blev ekipagen erbjudna att provhoppa innan tävlingen började, så också Edwin och Sofia, och jag vet inte hur många gånger han vägrade. Kruxet är att när Edwin vägrat, sätter det sig ofelbart hos Soffi och hon förväntar sig att han ska vägra. Och vad gör han? Jo, vägrar - såklart. En hel massa gånger. Och Soffi blir försiktigare och försiktigare. Men hon fick över honom till slut, och de hoppade banan jättefint - tills de kom till det tredje näst sista hindret som var ett svart/vitt plankhinder. Då var det dags igen. Han vägrade ut sig - tre vägringar - på det hindret, men hon fick möjlighet att få över honom innan hon gick ut, och faktiskt, när hon ilsknade till (vilket hon borde gjort långt tidigare:) så rättar han sig direkt och hoppar så lydigt!

Så summarum under denna dag gick det både bra och mindre bra, men för att vara första tävlingen är vi alla nöjda. Bara att ha genomfört den! Behållningen var att Soffi kunde fokusera på sin Edwin och rida honom kontrollerat, och minuset var att hon behöver lära sig tala om vem som bestämmer när det gäller, att ilskna till - helt enkelt.

Nu blir det mera hoppträning framöver!

Här film på Soffi & Edwin i Klass 1:

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards