Livet på landet

Alla inlägg den 12 april 2009

Av Maria - 12 april 2009 16:23

Idag tog vi med oss hundarna och åkte ut till flygfältet vid Nygård (tror jag det heter?). Där var full aktivitet av både gokart och segelflygning, men fältet är stort och vägarna långa så vi fick också plats. Vi hade med rapporthylsa och kampgrejer, sen promenerade vi ibland tillsammans, och ibland gick vi åt rakt skilda håll och skickade Ässi mellan oss. Och tusan vad hon har sprungit! Vi strosade säkert runt i 5 km - med människofötter mätt - på det här viset, och hon har sprungit mycket mycket längre.

Innan vi åkte hem sen körde vi ett uppletande med henne, korridor på 15 m och 4 föremål. Jobbar bitvis jättefint, men ibland ser det ut som om hon bara höjer näsan och springer, på något märkligt sett. Förmodligen kollar hon om hon kan vinda in nåt, och när det inte går åker näsan ner igen.

Hon plockade alla föremål jättefint men har helt klart svårare för föremål som ligger nära, så nu måste det bli mera variation:). Hon var mycket nöjd när vi åkte därifrån. Och vi också, som fick några härliga timmar i vårsolen med hundarna.

Av Maria - 12 april 2009 16:17

Idag har vi sett årets första huggormsh-e - rent ut sagt! Det var en rejäl bamsing på drygt en halvmeter, som låg och solade sig slött på vägen, ca 300 m hemifrån, när vi kom i bil. Tyvärr såg vi den försent...

Nu börjar eländet igen. Jag vill aldrig aldrig aldrig mera vara med om en huggormsbiten hund, med incidenten från i september förra året fortfarande så färskt i minnet.

Nån som har något bra tips på hur man håller orm borta?


Av Maria - 12 april 2009 11:14

... och några foton från landet.

Här en av alla tusen tussilago som för tillfället växer i hästhagen:

Del av hästarnas sommarhage - en riktig vårbacke för tillfället:

Och så älsklingshuset i vårskrud:) från ena hållet...

... och från det andra hållet:

En underbar tid är det nu...

Av Maria - 12 april 2009 11:04

På långfredagen gav vi oss ut på ett träningspass med Ässi! Eftersom vi numera har björn i faggorna :( så vägrade jag storskogen. Resultatet blev att jag satt i solen i ena ändan av hästhagen medan Johnny - som anser att björnen är räddare för oss - knallade igenom hela hästhagen och en bra bit upp i skogen och bäddade en B-station. Skickade ner Ässi, som kom i fullt ös. Medan hon vilade hos mig packade Johnny ihop B och gick vidare till C. Ässi gick ut i fullt ös utan tvekan från mig på A, men går fel på vägen in i skogen (vi har en promenadstig som vi går igenom skogen, och hon höll vänster och vek av in på den) men kommer in till C i ett rasande tempo, dock frånfel håll. Från C till A går hon ut rätt väg och kommer återigen in i en rasande fart till mig. Vilar på A medan Johnny fortsätter mot D. När jag skickar tar hon samma - fel - väg igen in mot skogen, och kommer in hos Johnny på D från fel håll. Grejen är att när han sedan - efter vila - kopplar henne och går tillbaka till A, ser han att hon istället för att följa hans knixar sprungit fågelvägen och på sätt sparat både tid och benspring.

En ren händelse eller mallehjärna? Vem vet.

Här sitter Pärlan på A och längtar efter husse:

Det var längesen vi tränade själva och behållningen med den här träningen var att hon springer hutlöst motiverat trots att hon inte har drag på någon annan hund samt att det blev en del terrängskiftningar (som vi faktiskt varit dåliga på att träna hittills...).

Och ingen björn såg vi heller - peppar, peppar.

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards