Livet på landet

Alla inlägg den 19 april 2009

Av Maria - 19 april 2009 17:39

... knep hon idag på Botkyrka BK! 584,5 poäng, fullt på rapporten och 4,24 minuter till hunden efter! Vilken pärla vi har. Och alla sträckor sprang hon...

Detta trots att dagen inte började på bästa sätt, ingen av oss hade någon riktig susning om hur man tar sig till Botkyrka BK så vi tog ut en vägbeskrivning på eniro.se. Haha. Det gör vi aldrig om kan jag säga. Förutom att vi irrade bort oss inne i Södertälje (vad vi nu enligt eniro skulle där och göra?) så har vi väl heller aldrig varit så nära att åka på soppatorsk.

Så dagen hade ju kunnat börja bättre, s a s.

Men många mobiltelefonsamtal senare samt en halvtimme sena till brukshundsklubben i Botkyrka var det då lottning - Ässi drog 2:an av 3 ekl hundar - och bilresa ut till rapportmarkerna.

1 lkl hund, 1 hkl hund och 3 ekl hundar.

Från B till A bryter lägrehunden, i övrigt kommer alla tillbaka till A. På sträckan A-C bryter första ekl hunden, och på sträckan C-A bryter högre hunden. Kvar var då Ässi och en till ekl-hund. Båda hundarna fullföljde jättefint och så var då rapporten avklarad. Förutom lite strul med tiderna på A-stationen inför A-C sträckan (men det löste vi) så har allt gått kanon.

Trots en förhållandevis tuff bana kändes det som att hon återhämtade sig snabbt. Tillbaka till klubben, en stunds vila, så var det dags för platsliggning. Full pott. Så skulle då Johnny & Ässi köra lydnad. Inte något jättemärkvärdigt, men en glad och pigg Ässi gjorde en halvhyfsad lydnad utan att nolla något. Positivt var att hon var på hela tiden, svansen viftade, hon hade superkontakt och ville jättemycket. Positivt var också att inkallningen gick i 190 med påföljden dk på ställande, men hellre det än denna förväntan på kommandon som gör att hon stannar upp och väntar.

Minus var att med denna glädje kommer också en del slarv. Bekymmersamt är också apporteringen - metall, och nu också tung - som hon börjar strula lite med. Sticker ut i 140 och hämtar jättefint, men halvvägs in saktar hon av och traskar nästan sista biten in. På tungapporteringen satt hon sig inte ens, utan bara ställde sig vid sidan. Ser förjävligt ut, och vi kan inte förstå vad det kommer av? Vi har skickat ut henne på apporterna, kastat boll på vägen tillbaka så hon har fått bytt, och kampat kampat kampat - och ändå vill det sig inte riktigt på tävling. Dessutom är det något hon börjat med nu... och som sagt, vi förstår inte riktigt varför... Så här får vi nog ta hjälp och få någon utomståendes syn på vad kruxet är.

När lydnaden var klar var det då dags för uppletande, och det gjorde hon med den äran idag, tog alla 4 föremål på under 4 minuter, trots att det från början inte såg ut som om hon skulle ta något. Började spåra i rutan och hade massa konstigheter för sig, men sen lossnade det och hon hittade alla. Betyg 8,5.

I väntan på uppletande:

Resultatet blev alltså 584,5 poäng, 1 placering och Cert.

Och en mycket glad (och lite trött) hund och en glad husse och matte.

Här i solen med husse i väntan på prisutdelning:

Så - dagen blev riktigt bra till slut, trots att den började lite smått struligt.

Och vi är så nöjda med våran pärla!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards