Livet på landet

Alla inlägg den 3 maj 2009

Av Maria - 3 maj 2009 18:33

Idag har vi varit på 90-års kalas på äldreboendet där Johnnys Mormor Ingrid bor. Hon har fyllt 90 år idag, och det blev ett rekorderligt kalas. Alla var där, hela tjocka släkten på alla sidor. Många var vi, kusiner & kusinbarn & vänner till Mormor Ingrid. Firade med smörgåstårta och fika. Och massor med blommor!

Jättetrevligt, och kul att träffa alla igen - det blir inte så ofta.

Här Clara med sin allra minsta kusin Axel - fikar tillsammans:

Och Soffi tittar på:

Av Maria - 3 maj 2009 18:28

Ässis debut i ekl sph idag i Hofors gick inte så bra. Började med spåret. Vid upptaget går hon ut noggrant, kontrollerar spåret och väljer klockrent bakspår. Husse var säker på att hon var på rätt väg, ända tills tävlingsledaren ropar Tillbaks till rutan (kul va:). Vänder tillbaka mot rutan varpå hon går ut åt rätt håll. Små bitar av spåret ser jättebra ut, säger husse, men resten har hon mest vindat. Fick 6 pinnar plus slut, varav Ässi tog 2 små och slutet och husse plockade resten. (Tur man har en spårtränad husse, tycker Ässi:)

Inte märkbart tagen utav spåret - tacka för det! - åker de tillbaka till samlingsplatsen för att köra uppletande. När det var Ässis tur såg hon taggad ut. Går ut i rutan och jobbar bra men får inte fast några föremål. Första föremålet jobbar hon jättelänge på innan hon tar det, sen hinner TL ropa En minut kvar (precis vad man vill höra med endast ett föremål:) och sen tar hon ett föremål till efter att ha visat på det och letat länge.

När hon kom in med detta berömde husse rejält och avslutade där, mest för att slippa skicka ut henne i rutan igen och riskera att hon inte hittade något mer föremål, utan han ville ha ett lyckligt slut eftersom hon hade jobbat så för att få tag i de två hon hittade.  Därefter tackade de för sig och åkte hem.

Husse hälsar att om han hade vetat att han hade en klockren lydnad hade han stannat och kört den, men då hon i nuläget dessutom trasslar lite med ingångarna på apporteringen fanns det ingen anledning att utsätta henne för det.

Så talar en husse som bryr sig om sin hund! Och som tänker ett steg längre!

Av Maria - 3 maj 2009 12:27

... för er som ännu inte gjort det.

Glöm inte - det kan kosta! Deadline vid midnatt i morgon, tror jag.

Så fram med penna & miniräknare och sätt igång!

Av Maria - 3 maj 2009 00:00

Om 5 dagar flyttar Bella in hos oss. Vi längtar...

Fick bilder från uppfödaren Maria idag:

Vilken goding va! Ska bli så spännande att få göra hennes bekantskap! Nu räknar vi verkligen dagarna - nästan också timmarna:)

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards