Livet på landet

Alla inlägg den 1 augusti 2009

Av Maria - 1 augusti 2009 21:17

Kantarellerna växer ju vilt, plockade en bajspåse full (den var tom innan jag började:) på rapportträningen idag, och nu på kvällspinken med hundarna hittade vi ännu mera. Inget att plocka i - mer än min jackhuva. Och så fick det bli... Ibland har nöden ingen lag - och inte kan man ju låta dem stå kvar...

Av Maria - 1 augusti 2009 21:05

Idag tränade vi rapport i Toboskogarna med familjerna Ling och Arthursson. Mycket lyckad träning. Alla hundar skötte sig riktigt bra, både springmässigt och ljudmässigt. Åtminstone på A-stationen, där jag var. De gick som tåget allihopa, Ässi, Dizel och Abisko. Roligt. Relativt jämna också, tidsmässigt.

Har sett en tendens på senaste träningarna att Ässi slarvat lite med framföringarna, förmodligen beroende på att hon är lite het, så idag korrigerade jag henne ett par gånger på framföringen inför skicket A-C, hon lyssnade jättefint och behöll ändå motivationen på topp. Hon har ju vanligtvis fina framföringar, och det är ju synd om vi ska behöva tumma på det:), speciellt nu inför SM. Johnny hade också fått korrigera henne på framföringen från C-A (ja, ni läste rätt - från C - och hon gick som en kanonkula ändå!!), då hon också låg lite långt fram och hade känts okoncentrerad. Det köpte hon också utan prut. Då gick hon dessutom som första hund både från A-C och C-A! (* mallig *)

Dizel rev upp en gammal skada på sträckan C-A, och här plåstrar Anneli om:

Dagens rookie var lilla Ibiza (tror hon hette så), familjen Lings nytillskott - precis hur underbar som helst. 10 veckor gammal fick hon vara med och se hur det går till på en rapportträning:

Tittar och lär...

Mycket nöjda efter dagens träning var vi nog allihopa!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards