Livet på landet

Alla inlägg den 15 augusti 2009

Av Maria - 15 augusti 2009 22:21

... eller Edsbyn tur och retur på 24 timmar skulle man också kunna säga. Vi åkte upp fredag kväll med husvagn och hund, för att vara på plats lördag morgon. Samling vid Ovanåkers kyrka och avfärd till rapportbana - som idag kördes på prov inför SM 2010! Spännande.

En hkl-hund och tre ekl-hundar. Alla sprang som skållade troll och hkl-hunden - en långbent schäfertik på 2,5 år - var riktigt snabb, men av ekl-hundarna var Ässi snabbast och tillfogade de andra tidstillägg och nerdrag på en hel poäng på rapporten pga detta. Hon var snabb, glad och motiverad, men efter sträckan C-A riktigt trött. Hundarna fick inte tid till återhämtning på det sätt som vi är vana med, här var det nya starttider så fort hundarna var inne på stationen, och det är varken Ässi eller vi riktigt vana med. Kontentan var att hon kändes trött på de två sista sträckorna (men hade ändå rejäla marginaler med tid till nästa hund). Riktigt varmt var det också. Tillbaka till klubben, och direkt på uppletandet. Där hittade alla hundar 3 föremål och betygen skilde sig inte så mycket. Ässi var rejält trött i rutan, efter rapporten. Hon letade halvhjärtat och stannade upp två gånger, dessutom. 7-7 blev poängen för henne på uppletandet.

Så var det dags för lydnaden, på bums efter uppletandet. Platsliggningen gick bra:

Däremot brakade hon igenom fullständigt på lydnaden, hon som brukar ligga på poäng mellan 250-260 på lydnaden gick idag på 205 (!) p! Strulade till det lite på fria följet och fick nerdrag, på inkallningen sätter hon sig på kommandot för ställande, på krypet kryper hon kanon - tills första högersvängen då hon reser sig och får markfrigång och smyger runt i svängen med en 0:a som resultat;((. På framåtsändandet stannar hon till efter gruppen och NOSAR, så Johnny får ge dk! Nerdrag där också. På metallapporten tjyvar hon, och hoppet - som hon vanligtvis gör 10-mässigt - tjyvar hon på tillbakavägen.

Fullständig katastrof - och en husse som var såå besviken. Såklart! Med den rapporten borde hon naturligtvis ha vunnit solklart. Men så här är det med hundar - det kan gå precis hursomhaver, och det gjorde det idag.

Resultatet blev en 2:a plac på 537 p och Godkänd och det kändes lite eländigt... Stort grattis till Karola som vann med sin unga schäfertik och som hade en jättefin lydnad dessutom, och till Neteborns för en 3:e placering med Vasco.

Vad vi tar med oss från dagens tävling är inte den dåliga lydnaden (som vi tror berodde en del på tröttheten efter rapporten) - den får vi träna järnet nu - utan den jättefina och snabba rapportföringen, för att inte deppa ihop fullständigt till SM:) Men - som jag brukar poängtera - Stora Luren är bäst för oss i alla lägen, oavsett vad hon presterar. Man kan inte vara på topp jämt, och nu hoppas vi att hon prickar formen till SM istället:)

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards