Livet på landet

Alla inlägg under oktober 2008

Av Maria - 11 oktober 2008 20:31

... till vår underbara gård ...

Och på vägen passerar vi grannens hästar, en flock islänningar som är jättefina och sällskapssjuka:

Av Maria - 11 oktober 2008 20:25

Underbar dag! Mitt i oktober och det är 16 grader varmt. Nu åkte täcket av Edwin och han fick gå med rumpan bar igen. Tyckte han var mysigt. Tänk våran sprattelnisse som lugnat ner sig så. Undrar om han verkligen behöver ett år på sig att finna sig tillrätta, eller vad det beror på.

En riktig going är han iaf. Idag fick han beta av transportgången mellan hagarna, och det tyckte han inte var dumt...



Sofia hoppade med honom när Ulla var här senast, och ingen av oss trodde våra ögon. Det gick jättebra - till skillnad mot förra gången det var hoppning på träningen;-( Det tar sig, m a o. Och går åt rätt håll. Vilken tur!


Av Maria - 11 oktober 2008 20:20

...låter som en deckare av Sjöwall-Wahlöö men det är det inte.

Det är Johnny som fixar ventilationen i stallet. Själv hade jag hjärtat i halsgropen hela tiden - lägg märke till linan som hänger längs med taket.

Tror ni den skulle hjälpa? Tur han inte är höjdrädd, för det är bra många meter från backen upp till nock på ladan.

Blir nog kanon när det är klart.



Själv tog jag en prommis med jyckarna, en riktig promenad med koppel & halsband! Vi hade tänkt köra några motivationsskick med Ässi idag, men hon haltar lite fult på höger fram till och från sen vi körde sist, så hon får vila. Tyckte mig se en spricka i trampdynan, men jag vet inte om det var det för idag såg jag den inte längre...

Av Maria - 11 oktober 2008 14:26

Nu är den min - och den är helt underbar!

Köpte den hos www.kjshalsa.se, mycket prisvärd!

Rekommenderas verkligen! Ni som inte har provat den - gör det!

Av Maria - 8 oktober 2008 19:39

Brukar passa på att lägga in nåt litet lydnadsmoment under promenaderna, idag var det skall vi tränade på, fokuserar på att få henne att skälla med rejäla skall (kampa kampa kampa & ta ifrån) och att skälla länge och oavbrutet.

Så här såg det ut:


Och så lite platsliggning, där fick Fia vara med också. Dock ej med näsan i backen;-)



Grymt vad dessa djur förgyller ens liv. Hur skulle man kunna vara utan - nånsin?

Av Maria - 7 oktober 2008 19:28

Stack ut direkt när Johnny kom från jobbet och körde några motivationsskick med Ässi. Sofia & jag & Fia stannade på A, Johnny & Ässi gick till B. Skickade från B till A. Lek, bus & kamp på A, och vila. Johnny gick vidare till C. Skick från A till C - hyperfokus. Och motivationen på topp.

När Ässi sen var framme på C, knallade jag iväg mot C så att Ässi skulle få syn på mig. När hon såg mig vände mig och sprang tillbaka till A (njae, kanske inte hela vägen;-) och Johnny skickar från C till A. Bus & kamp och lite vila. Så släppte jag iväg henne igen för att möta Johnny, som då påbörjat vandringen från C till A så att flocken skulle vara samlad igen.

Inga fullsträckor blev det, men längre än sist. Och Ässi är taggad till tusen, vi försöker ligga rätt lågt med retningar (förutom på 3:e sträckan, C till A där vi haft lite strul tidigare) eftersom vi är lite rädda för att få ljud. På skicket B till C kom ett litet startgny i första språnget, annars är hon knäpp tyst och tokmotiverad. T o m framföringarna var kanon - kopplar inte riktigt hur det funkar med den motivationen? Kändes jättebra, vi var nöjda och hon var hur glad som helst att få göra nåt vettigt igen i sitt liv. Sen sov hon gott i soffan när vi kollade på TV.

Det bådar gott. Hoppas det håller i sig.

Av Maria - 6 oktober 2008 20:51

Har varit med om nåt helt underbart ikväll!

Var iväg och lämnade lillasyster hos farmor (ska sova där i natt) och då hade farmor inhandlat en spikmatta, som jag såklart måste prova. Låg på den, förmodligen alldeles för länge, och jag är helt såld! Hur underbart som helst!

Precis så här såg den ut. Finns på www.spikmattan.com för 695 spänn.

Vill ha vill ha vill ha vill ha!


Av Maria - 6 oktober 2008 20:50

Så här fint blev det på min sida när jag krattat:-)



Och så här såg Johnnys sida ut,-)



Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards