Livet på landet

Alla inlägg under maj 2009

Av Maria - 23 maj 2009 21:42

... då är det livat.

Undrar om en dobermann kan vara stilla? Wiruz är då i språnget på varenda foto...

 På gängliga ben och med ostyrig kropp far han fram som en virvelvind.

 Drumlig och fumlig, ibland tippar han omkull, men vad gör det när livet leker? Glad och härlig som få.

 En leksak - yiiipppiiie! Den tar jag!

 Jo, kanske när det är dags att åka hem. Då kan han sitta stilla. Eller när han får en hyfsning av Fia eller Ässi när han - i deras tycke - går för hårt åt Bella, då rycker storasyrrorna in och går i försvar direkt. Bella tyckte nog han var lite kul, men samtidigt lite stor och lite läskig. Men vänta bara...

Här övervakar Fia så allt går schysst tillväga...

Men helst vill han nog stanna kvar och busa med brudarna från landet...


Av Maria - 23 maj 2009 21:40

Mycket jobb ger bra utdelning. Nu är det bara en sida kvar. Flytt av ställning och spikning av läkt. Imorgon är det dags för nytt plåttak på den sidan också. Och attans vad bra det blir. Tänk vad mycket ett nytt tak kan göra...

Av Maria - 23 maj 2009 21:37

Vi var anmälda till ekl rph i Gävle idag, men beslutade oss sent omsider att backa ur. För ovanlighetens skull. Husse har jobbat med stalltaket hela ledigheten och vill gärna bli klar innan det är dags att börja jobba igen, och själv har jag haft så mycket omkring mig, både jobbmässigt och privat, så jag har inte haft varken ork eller fokus på hundträning.

That's it. Och tyvärr. Men vi tar nya tag till nästa helg, i Skutskär. Och nästa, i Knivsta.

Imorgon blir det istället hundutställning i Österbybruk (SKK Int:), och endast gudarna vet hur det går...

Av Maria - 21 maj 2009 23:16

... då passar sambon på att byta taket på ladan/stallet/garaget. Ena dagen åkte ställningen upp, dag två åkte gammal takplåt och tegel av och samtliga vindskidor målades. Dag tre - idag - är nymålade vindskidor på och nya taket på ena halva sidan. Med lite hjälp av broder Håkan som alltid ställer upp när någon ber om hjälp. Tusentusentackfördet!!

Imorgon fortsätter arbetet med stalltaket... om vädergudarna vill.

Av Maria - 21 maj 2009 23:11

Inatt som var har vi haft hästarna ute för första gången i år. Och jag har upptäckt att jag börjat med tantfasoner. Men stackarn, tänk om han fryser? Tänk om han blir mörkrädd? Tänk om det börjar regna? Sätt på strömmen ordentligt så det inte kan komma in något vilt djur i hagen... etc etc. Och Sofia bara suckar. Men nu får de väl börja vara ute (såvida det inte blir dåligt väder, typ regn, eller kallt, eller...;)

Idag har tjejerna löshoppat snyggingen lite. Han är helt underbar, våran älsklingspålle Edwin. Och ursnygg.

Och så Wille såklart. Som jag ibland tänker att jag ska låna ut som sällskap till nån - men när det väl kommer till kritan så kommer jag inte att kunna. Han är så otroligt urmysig - lite som Karlsson på taket. En lagom rund herre i sina bästa år, som inte går av för hackor, men som ändå vet när slaget är förlorat. Och go som få. Så du blir kvar hos oss Wille, jag lovar!

Av Maria - 21 maj 2009 23:06

... känner jag mig efter att ha hängt en stund på klubben med hundarna igårkväll. Efter träningen bad jag om att få lite kladd-hjälp på Ässi inför utställningen på söndag, och det var ingen rolig upplevelse. Hon tyckte det var hur jobbigt som helst att ha främmande (och så främmande är ändå inte Eva;) människor plockandes på sin kropp och i sin mun. Så obehagligt så hon försökte krypa undan bakom mig. Suck. Vilken råtta. Om än en älsklingsråtta;)

 

Så idag har vi provocerat kladdande hela dan - över hela kroppen, i munnen etc - ändå är det såklart inte ett dugg läskigt när vi håller på. Men när tumstocken åkte fram som en förklädd måttstock, då blev det läskigt igen.

Riktigt otäckt. Så nu har vi lite att jobba på inför söndagen:)

Dubbelsuck.

Av Maria - 19 maj 2009 22:01

I måndags och halva dagen idag har jag lämnat Bella hos dagmatte Ulla på morgonen innan jag åkt till jobbet. Den här veckan var lite knepig på ledighetsfronten, och då ställde Ulla upp - jättetack för det, guld värt!

Bella har inga problem med nya miljöer (detta är första gången hon är någon annanstans än hemma), undersöker och finner sig snabbt tillrätta. På gott och ont. Tuff blir hon och kaxig när det gäller att undersöka trädgården - och grannens trädgård:)

Inga hinder tycks vara för stora för Bella...

Här fotad av Ulla, och se så beskedlig hon ser ut, den lilla parveln...

Nu är det halvdag hos dagmatte i morgon också, sen blir Bella hemma på heltid igen!

Av Maria - 17 maj 2009 20:01

Idag har vi haft vår halvårliga tjejträff, den här gången hos Kina. Allla kunde komma och vi har haft en härlig eftermiddag med god mat och gott fika och massor av tjejsnack och trevligt sällskap!

Dagens värdinna Kina:

 Katta - gängets mest dansanta:)

 

Lena & Marie B njuter av solen på Kinas veranda:

Lena & Marie H vid fikat på terrassen:

 

Vi är 6 tjejer som har gått hela grundskolan ihop, som nuförtiden (och 15 år tillbaka) har träffats två gånger om året hemma hos någon av oss. Vi avsätter en söndag eftermiddag, och så äter vi gott, fikar, pratar och umgås. Otroligt roligt. Vi har ju samma historia - så gott som - allihopa. Allt från första klass och framåt. Vi har glatts med varandra när vi fått barn och stöttat varandra när det varit mindre roliga saker. Ett riktigt toppengäng. När man åker ifrån en sån här tjejträff känner man sig sååå glad över att ha sådana vänner... och så längtar man redan till nästa träff:)

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards