Livet på landet

Alla inlägg under maj 2009

Av Maria - 27 maj 2009 22:56

... vilken tur att de finns. Och vilka modiga människor som på frivillig och ideell basis jobbar med att hjälpa andra utsatta, företrädesvis kvinnor och barn.

Har varit på möte ikväll, och gänget utökas ständigt med nya eldsjälar som vill vara med. Ikväll har vi haft besök av advokat, familjerättssekreterare samt representant från Barnahus. Fått massor av information och fått möjlighet att ställa frågor. Fantastiskt bra!

Ibland förstår man bara inte riktigt hur rättsväsendet är funtat, när man har högre straffvärde på t ex ekonomisk brottslighet än på grov kvinnofridskränkning eller våldtäkt?

Då undrar man var vårt samhälle är på väg...

Av Maria - 25 maj 2009 22:47

... kunde man rabbla om man så väcktes mitt i natten i yngre dagar. Det vill säga för VÄLDIGT många år sedan. Men än idag sitter vissa strofer kvar...

Nu när jag är sorgsen över Wille kom den över mig...


Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära,
låt mig då få gå i skritt.

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
- tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.


 

Visst håller den fortfarande? Och gråtfärdig blir man...

Av Maria - 25 maj 2009 22:41

... har jätteont i fossingarna. Har ätit en kur Metacam och är bättre vissa dagar och sedan sämre igen. Ikväll har jag haft ute hovslagaren igen som tog av skorna och verkade ner tårna, men nu är han riktigt eländig, Willeponken. Har ringt veterinären på telefonsvararen och hoppas få kontakt i morgon bitti, få se om han kan ge honom någon mirakelkur.

Det är så fruktansvärt att se honom ha så ont. Nu får han (och Edwin också, såklart) stå inne på mjuk torvbädd hela natten, och Wille tillsammans med en tapp torrhö... Lilla gubben - vad är det här för liv? Så bedrövligt...

Här Wille den sommaren han kom till oss - rund och go och fångfri:

Tjurig och envis - precis som en shetlandsponny ska vara - och han slängde av ungarna för varv. Men ett hjärta av guld har han, vår lilla maskot. Och tänk så mycket roligt tjejerna har haft med honom - och så mycket de har lärt sig på honom. Här framför vagnen - som han älskar:

Av Maria - 25 maj 2009 22:37

Idag fyller min mamma en himla massa år - så ett stort GRATTIS till henne! Vi var och fikade och grattade henne igår, då den här veckan är mer än fullbokad. Blev bjudna på god mat och fika, och en pratstund.

Hon har - tillsammans med min pappa - köpt en lägenhet och flyttat från det hus de bott i i dryga 40 år. En stor omställning, med allt vad det innebär att flytta och speciellt efter att ha bott så pass länge på ett och samma ställe. Lägenheten är jättefin, och både mamma och pappa verkar - faktiskt - tycka att det är riktigt skönt, och tycks också nöjda med lägenheten som verkligen är jättefin. Hoppas det blir jättebra - när allt dammet kring flytten har lagt sig:)

Av Maria - 24 maj 2009 13:52

... var en Oster klippmaskin åt våran nya pudelunge Bella, som börjar se ut mera som ett troll än som en hund.

Klippmaskin med två skär och en bra klippsax - flera sköna tusenlappar...

Nu är det bara resten kvar... (att lära sig klippa:). Men vi får väl prova oss fram till att börja med. Sen ringer vi väl Helena om det går åt pipsvängen och hoppas att hon hjälper oss :)

Av Maria - 24 maj 2009 13:41

Ja, nu har hon blivit en tvättäkta champinjon, våran Ässi. (Även om jag aldrig tror det innan jag ser det på papper:)

Idag har vi varit i Österbybruk på SKK:s årliga internationella utställning och ställt henne i Bruksklass, jag och Sofia. Många fjärilar i magen imorse kan jag lova, mtp hennes reaktion i onsdags vid kladdträning och tandvisning. Lite vatten har dock hunnit rinna under broarna sen i onsdags, och vi har passat på att fråga gud och alla människor om de kan titta på hennes tänder, titta här och klämma där osv. Och det har gått bra. Hon skulle gå som 5:e hund i ring 5 så jag hann se fyra jyckar innan det var dags för oss - och vad var det för fara? Den slovenska domaren bad alla hundförare öppna munnarna på sina hundar och så gjorde han en snabbkoll. Ingen mätning och inget onödigt kladdande. Jiiiippiiie! Men idag har hon nog klarat det också, det var så mycket annat att titta på så några domartassar här eller där har nog också gått bra.

Resultatet blev en slät 1:a och det räcker gott och väl för oss och för championatet! Vi var ensamma i Bruksklass och så var det en malletik i Ökl. Två mallisar på en utställning med nästan 3500 hundar! Den andra tiken fick också en slät 1:a.

Så idag är vi nöjda, och vi har firat med ett grisöra och en jättebitstock som hon promenerade genom hela utställningsområdet med i munnen och med svansen i topp. Och det får man göra när man är en nybliven champion!

Av Maria - 24 maj 2009 13:38

Läget för dagen. Färdigläktat och klart får plåtpåläggning. Då tar bröderna byggnadssnickare en liten paus med lunch och fika, innan de förhoppningsvis fortsätter en stund till...

Av Maria - 23 maj 2009 21:51

... 13 år och nosar på tonårstiden. Hur vill jag se ut?

Provar si, och provar så. Med smink och utan. Med rufs i håret eller inte?

Finast i världen hursomhaver, våra tjejer.

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards