Livet på landet

Alla inlägg under maj 2009

Av Maria - 17 maj 2009 19:52

under pågående Eurovision Song Contest.

Ässi sover sött på örat OCH pipleksakerna. Ve den som försöker ta den medan hon sover:)

Och pudeln Bella sover som en stock, uthälld bland soffkuddarna...

så skönt för oss andra:)

Endast Fia är vaken och håller koll på läget...

Vem som vann i ESC brydde de sig inte ett dugg i...

Av Maria - 17 maj 2009 00:31

Ren utklassning ikväll när Alexander Rybak vann Eurovision Song Contest 2009 med sin egen Fairytale. Suveränt bra gjort!



Av Maria - 16 maj 2009 18:43

... har husse varit på idag. Gick sådär.

Två pinnar borta på spåret - husse tror hon har gått av spåret och missat pinnarna där, jättemycket bökat av vildsvin i skogen - men de bestämde sig ändå för att fortsätta och se hur uppletandet gick. Och det gick sådär. Fram till 3,5 minut hade hon inte ett föremål, men sen hann hon ta alla 4 innan tiden var ute. Ibland ska man ha tur också:) Då stannade de och gick lydnaden, som också gick sådär. Storluren nollade inte något, däremot hade några moment varit lite si och så - ingen dunderlydnad alls, tror de landade på 240,5 p och det är lägre än hon brukar ha.

De slutade iaf på en 4 placering av totalt 13 startande med 524 p och certpoäng. Duktiga var dom, tycker jag, både hund & husse.

 

Nästa helg blir det rapport igen - det har jag saknat!


Av Maria - 16 maj 2009 18:35

... hade vi anmält till idag. Vi vet att Fia är för stor för att platsa - egentligen - men Soffi tycker det är kul, och domarna brukar tycka att hon är riktigt trevlig, för att vara sheltie. De kan vara lite otillgängliga, en del

t o m lite rädda, men det lider inte Fia av. Däremot är hon ingen rastypisk skönhet, tyvärr... men det vet vi om.

Här i ringen i väntan på sin tur:

 Domedags:) (You're a big, big lady...)

Sen kommer belöningen, fika i Soffis knä:

Också sällskapet var lite fikasugen idag:)

Gott med fika när man gått upp tidigt på morgonen och varit ute halva dan.

Kritiken var inte så tokig, hon fick en slät 1:a vilket jag blev jätteförvånad över, däremot hade hon naturligtvis ingen chans på placering, utan det blev 3/3. Däremot fick hon kritik pga hög svansföring:)

För oss är hon ändå världens bästa Fia, om nu nån mot förmodan trodde något annat!

Av Maria - 15 maj 2009 23:33

... med Ässi. Husse och hon gör en ny satsning i morgon, och vi hoppas att det går lika bra som förra helgen. Vi har varit ute och tränat lite motivationsspår i veckan - matte som går genom rutan och som två timmar senare sitter bakom granen i slutet på spåret:), och det gick finfint. Peppar, peppar.

Sen har vi också tränat lite spring-i-benen, gått på stora fält och hon springer som en galning emellan. Mtp rapporten. Tävling nästa helg. Och nästa. Kuuuul!

Nu håller vi tummarna för att Stora Luren går åt rätt håll på spåret!

Men - hur det än går är hon alltid våran bästa:)!

Av Maria - 15 maj 2009 23:31

... med Fia laddar vi med trimsaxar och borstar och kammar. Fiffen står som en drottning på köksbordet och låter sig snällt hanteras, borstas, klippas och rensas tovor. Naturligtvis mot en liten go'bit då och då:)

Imorgon är det inofficiell utställning på Brukshundsklubben, och Sofia ska ställa. Mest på kul, Fia är egentligen lite för stor för sin ras - men man kan ha kul ändå. Och så är hon ju våran bästa, hur det än går.

Av Maria - 15 maj 2009 23:16

Ja, då har Bella bott hos oss i en vecka. Drygt. Och som sagt är ingenting sig likt. Hon har växt nästan en halv gång sin egen storlek på en vecka, känns det som. Sover gott på kudden med lilla matte varje natt. Kissar inte just nånting inne (men passa henne måste man ju, annars händer det lätt en olycka:).

Inte rädd för något. Dammsugaren gör hon lekinviter med, och hugger i borsten. Älskar att undersöka allting. Diskmaskin och kylskåp bl a:

Smyger fram som en tiger - kan finnas något att anfalla:

Litet bad i handfatet har vi också hunnit med:

Jättefin och go, och så beskedlig kan tyckas av alla fina bilder. Men ack vad skenet bedrar:)

När man är ute och jagar hund (på inhägnat område) och hon leker kanin (= så fort man kommer i närheten skuttar hon vidare) halv 12 kvällen före arbetsdag, då kan man hålla sig för skratt - jag lovar...


Av Maria - 12 maj 2009 21:27

Stackars Stora Luren och Fia. Något har hänt i huset sedan ytte-pytte-lilla Bella kom. Inget är sig likt. Ibland skymtar man  något svart i ögonvrån som susar förbi, antingen på marknivå eller en bit över. Och nej, det var inte inbillning, bara ett av Bellas pudelfnattryck. Hon far som ett skållat troll över golvet - när hon inte sover djupt på lilla örat. Och då kan inget väcka henne. Hon är fullständigt respektlös, hon reser sig på bakbenen och går emot Fia som tycker hon är ohyggligt integritetskränkande och helst går undan för att slippa närmare kontakt.

 

Ässi går med ett ständigt mullrande i olika nyanser och tonarter och förstår nog inte riktigt vad det är som händer. Fräck är hon också, den lilla rackaren. Om Stora Luren eller Fia har något som Bella vill ha är hon kvickt framme och nyper det när de tittar bort. Och då är det liksom gjort. Släpar omkring på skor som är större än henne själv, allt mjukt som hon kan få tag i - tröjor, sjalar, handdukar etc - släpar hon med sig var hon går. Hon är fantastiskt kärleksfull - vilket inte alltid uppskattas av Stora Luren och Fia - och blir fullständigt överlycklig när hon får uppmärksamhet (vilket hon såklart får hela tiden - var det någon som trodde något annat?). Och fruktansvärt charmig. Och uppkäftig. Och totalt orädd - går sina egna vägar både ute och inne. Och innerligt älskad. Såklart.

Kanske ett fall för Hundcoachen om några år:)?

Däremot fryser hon väldigt lätt - så ÄNTLIGEN har Clara fått köpa en tröja till henne - visst blev hon fin? Eller...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards